Жељко Јоксимовић: Срце је хтело да ми искочи

blic.rs
Жељко Јоксимовић: Срце је хтело да ми искочи

Мислим да сам сада један од најсрећнијих људи на свијету. Најзад је мој дуго сањани сан постао јава.

Овако је говорио Жељко Јоксимовић послије прексиноћне премијере свог двије године припреманог пројекта „Балкан базар" у Зорлу центру у Турској. Рапсодија звукова са Балкана у комбинацији са Жељковим добро познатим композицијама, као и његовом филмском и позоришном музиком у новим аранжманима оставила је присутне без даха. Понесен аплаузима близу 3.000 људи, Жељко се са „Ад Хок Оркестром" враћао два пута на бис.

У Турској је владало огромно интересовање за концерт јер од Евровизије 2004, када је са „Лане моје" освојио друго мјесто, ужива поштовање тамошње публике.

- Хвала свима на овако дивној вечери. Верујем да су сви уживали. Имао сам огромну, позитивну трему пред извођење пројекта у ком сам уложио целог себе. Хвала и мом маестралном „Ад Хок Оркестру". Хвала свима који су допринели да ово вече буде чаробно - рекао је Жељко послије наступа. Уз њега је била и супруга Јована, која ће му ускоро рођењем дејтета приуштити још један огроман повод за срећу.

Жељко планира да са пројектом „Балкан базар" наступа даље по Европи, али тек пошто га домаћа публика оцијени.

- Радим на томе да публика у Србији ускоро чује башту балканских звукова у посебном паковању, а потом Европа и свијет.

Сасвим очекивано, нумера „Лане моје" изазвала је највеће одушевљење у публици, а громогласан аплауз добила је и Јелена Томашевић, као и Емина Јаховић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана