Željko Joksimović: Srce je htelo da mi iskoči

blic.rs
Željko Joksimović: Srce je htelo da mi iskoči

Mislim da sam sada jedan od najsrećnijih ljudi na svijetu. Najzad je moj dugo sanjani san postao java.

Ovako je govorio Željko Joksimović poslije preksinoćne premijere svog dvije godine pripremanog projekta „Balkan bazar" u Zorlu centru u Turskoj. Rapsodija zvukova sa Balkana u kombinaciji sa Željkovim dobro poznatim kompozicijama, kao i njegovom filmskom i pozorišnom muzikom u novim aranžmanima ostavila je prisutne bez daha. Ponesen aplauzima blizu 3.000 ljudi, Željko se sa „Ad Hok Orkestrom" vraćao dva puta na bis.

U Turskoj je vladalo ogromno interesovanje za koncert jer od Evrovizije 2004, kada je sa „Lane moje" osvojio drugo mjesto, uživa poštovanje tamošnje publike.

- Hvala svima na ovako divnoj večeri. Verujem da su svi uživali. Imao sam ogromnu, pozitivnu tremu pred izvođenje projekta u kom sam uložio celog sebe. Hvala i mom maestralnom „Ad Hok Orkestru". Hvala svima koji su doprineli da ovo veče bude čarobno - rekao je Željko poslije nastupa. Uz njega je bila i supruga Jovana, koja će mu uskoro rođenjem dejteta priuštiti još jedan ogroman povod za sreću.

Željko planira da sa projektom „Balkan bazar" nastupa dalje po Evropi, ali tek pošto ga domaća publika ocijeni.

- Radim na tome da publika u Srbiji uskoro čuje baštu balkanskih zvukova u posebnom pakovanju, a potom Evropa i svijet.

Sasvim očekivano, numera „Lane moje" izazvala je najveće oduševljenje u publici, a gromoglasan aplauz dobila je i Jelena Tomašević, kao i Emina Jahović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana