20th Century Fox од данас више не постоји

Г.С.
20th Century Fox од данас више не постоји

20th Century Fox, један од најпознатијих брандова у историји ТВ индустрије, од данас више не постоји.

Дизни је објавио да ће се 20тh Century Fox Теlevision од данас звати само - 20th Теlevision.

Потез је услиједио након што је Дизни избацио назив "Fox"из свих својих "20th Century Fox" филмова још у јануару. Иначе, Дизни је прошле године закључио уговор вриједан 71 милијарду долара и купио велики дио имовине компаније Фокс.

Славни лого и насловна картица, на којима су ријечи "20th Тelevision" постављене изнад рефлектора, остаће исти само што неће бити ријечи "century" и "fox"..

Нови лого и графика појавиће се у новим епизодама ове ТВ куће које крећу од ове јесени. Старији наслови, који су већ емитовани прије ребранда, задржаће некадашњи лого и име.

Дизни је раније саопштио да је избрисао "Fox" из свега јер би могло бити збуњујуће - наиме, преостала имовина Фокса, као што су Fox Entertainment, Fox Sports и Fox News, дио су корпорације Фокс која нема никакве везе са Дизнијем.

Диснеy ће преименовати и друге ТВ студије: ABC Studios i ABC Signature Studios će postati ABC Signature, a Fox 21 - Touchstone TV.

20th Century Fox настао је 1935. године спајањем компанија Twentieth Century Pictures и Fox Films.

Створили су неке од најпопуларнијих и најомиљенијих филмова у историји Холивуда: Ратови звијезда, Умри мушки, Сам код куће, али и серије међу којима су и Симпсонови. Њихови лого и препознатљива музика уводне шпице постали су синоним за одлазак у кино.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана