10 нијанси плаве: Секси коса у првом плану

Агенције
10 нијанси плаве: Секси коса у првом плану

Ако ставимо стереотипе са стране није лако одржавати плаву косу. Потребно је много неге како би ваша коса била здрава и изгледала лијепо. Плавих нијанси има доста, а на вама је да одаберете своју љетњу варијанту.

Ванила плава

Ово је једна од најсвјетлијих опција плаве косе. Уколико се определите за нијансу коју има Мишел Вилијамс стручњаци савјетују да фарбате израстак на сваке три недјеље. Ипак, пошто оваква нијанса често захтијева мало бланша савјетује се особама са кратком косом које често шишају оштећене крајеве.

Румено плава

Свака жена са свјетлим теном ће одично изнијети плаву косу. Погледајте само Ему Стоун. Трик је да одаберете нијансу која је топла и даје вам то лажно руменило. Између фарбања бирајте топле преливе који ће освјежити нијансу кад се испере.

Мед плава

Нијанса коју обожава Блејк Лајвли савршена је за период од љета ка јесени. Њена фризерка каже да комбинује златне, мед и тонове кајсије како би добила ову боју. Боју довршава са светлим праменовима око лица који га наглашавају.

Путерасто плава

Плавуше са смеђим очима попут Кери Андервуд морају да изграде такав изглед већ од корјена. Када се фарбате у овакву нијансу морате добро пазити да вас не "испере". Зато је потребно извући топлије праменове посебно на крајевима који ће истаћи ваше очи.

Осунчано плава

Плави праменови су сјајна ствар за бринете које су жељне ескпериментисања и плаве косе. Стилиста Џенифер Лоренс савјетује да урадите праменове различитих нијанси како бисте добили ефекат као да сте се вратили ас плаже. Та техника се зове балајаж и захтијева стручног фризера.

Пјешчано плава

Равнотежа златних и хладних праменова на Рејчел Мекадамс су савршен начин да унесете топлине у овакву нијансу плаве косе. Ово је најпожељнија нијанса плаве косе у било ком животном добу јер ваше лице чини топлијим. Уколико фризер претјера с хладним тоновима тражите да вам извуче по који златни прамен, посебно када дође зима.

Карамела плава

За жене које имају тамнији тен савршени су праменови у боји карамеле који ће учинити ваше лице свијетлијим. Уколико је контраст између коже и косе превише нагласен, то неће изгледати лепо. Уколико имате тамне очи тражите фризеру да ваши праменови почињу тек сантиметар од израстка.

Израстак

Жизел Бундшен је позната по томе да пушта своју природну косу, а тек на крајевима се одлучи за плаву нијансу. Ово је савршена опција за жене које желе да се врате у своју природну боју косе. Реците свом фризеру да вам посвијетли косу тек 8 до 10 цм од корена. Не само да ће ваша коса бити у тренду, већ ће се и опоравити.

Бронд

Тамно плава, скоро браон коса је јако популаран тренд који нам је увела Тејлор Свифт. Многи је зову бојом Victoria’s Secret модела. Заправо то је природна боја коју је и најтеже добити. Тражите свом фризеру тамно-пепељасто плаву косу са суптилним праменовима на крајевима и око лица. Немојте само бити тужни ако вам људи кажу да сте бринета, ово је заправо "најмрачнија" страна плаве косе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана