Златан Ибрахимовић отворио душу: "Брат је издахнуо преда мном", "Ја сам Швеђанин али и мјешанац"

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Многи се диве Златану Ибрахимовићу због свега што је постигао, као и што још увијек игра фудбал, иако је зашао у пету деценију живота. Ипак, многи га знају као лава, као неког ко веома ријетко плаче и показује емоције.

Ипак, сада се изгледа и то промјенило.

Наиме, овај шведски фудбалер је открио своје најтеже тренутке из живота у разговору за "Коријере дело сера", а многи не знају да му је прије седам година преминуо брат Сапко.

Он је овога пута отворио срце, преносе портал б92.

"Мој отац је јако патио због рата у Југославији. Сваког дана добијао је вијести о томе како је неко кога он зна погинуо. Помагао је избјеглицама. Мене је увијек покушавао да заштити од свега тога. Кад му је умрла сестра у Шведској, није ми дао да идем на њену сахрану. Али кад је умро мој брат Сапко од леукемије, отишао сам. Брат ме очекивао, издахнуо је преда мном. Покопали смо га по муслиманским обичајима. Отац није пустио ни сузу. Сутрадан је отишао на гробље и плакао од јутра до вечери. Сам", почео је шокантну исповјест Златан и додао:

"Не вјерујем у Бога. Само у себе. Тако сам научио мржњу према себи претворити у оружје."

Потом је описао себе као дјечака.

"Као дијете био сам тежак, проблематичан. Чим сам се родио, бабица ме испустила са метар висине. Цијели живот је био тежак. У школи сам био другачији; други су били плави, са свијетлим очима и нормалним носевима. Ја сам био таман, са великим носом. Говорио сам другачије од њих, кретао се на другачији начин. Родитељи мојих школских другара потписивали су петицију да ме избаце из разреда. Увијек ме пратила мржња. И на почетку сам реаговао лоше. Изоловао сам се. Касније сам научио како да патњу и мржњу претворим у снагу."

"Ја сам Швеђанин, али и мјешанац"

Знао је Златан како себе да представи Италијанима.

"Ја сам Швеђанин, али и мјешанац. Мајка ми је Хрватица, католкиња, а отац из БиХ и муслиман, а иако сам највећи дио каријере провео у Италији, најранија сјећања везана су ми за Југославију. Водили су ме тамо, аутом и возом. Још је био комунизам. Други свијет."

Такође, присјетио се и инцидента са Лукакуом.

"Он се прво свађао с Ромањолијем, а онда са Салемакерсом. Реаговао сам да заштитим саиграче, а онда је почео да ме вријеђа на личном нивоу. Шокантно, а били смо саиграчи у Јунајтеду. Лукаку има велики его, увјерен је да је свјетска класа и стварно је јак. Али ја сам одрастао у гету и када ми неко приђе дигнуте главе, ја га вратим на његово мјесто. Тако сам му споменуо ритуале његове мајке и он је изгубио контролу. Након тога сам замолио блиске пријатеље да се помоле за мене. Морам са њим да рашчисти и надам се да ћемо се брзо срести. Те ствари се рјешавају на терену. Не мрзим никога, па ни Лукакуа", подвукао је Златан Ибрахимовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана