Живот као филм: Преживјела пљачку, затвор и пипкање Марлона Бранда

Агенције
Живот као филм: Преживјела пљачку, затвор и пипкање Марлона Бранда

Чувена италијанска глумица Софија Лорен написала је аутобиографију "Мој живот страсти", те открила врло занимљиве детаље из свог живота.

Лопови јој уперили пиштољ у главу

Некадашња секс икона открила је како су јој пљачкаши драгуља давне 1970. године у Њујорку упали у стан у сред бијела дана, док је њен супруг Карло Понти био на путу.

"Карло је управо отпутовао у Италију јер му је отац умирао, а ја сам остала с нашим једва двогодишњих сином Ципијем. Одједном су два мушкарца упала у стан и повикала ‘Ово је пљачка’. Ухватила ме је паника јер је су соби до био мој син, па сам им дала све што траже", описала је осамдесетогодишња дива.

Жељели су драгуље које је позајмила за свечано вече, а када међу њима нису нашли дијамантски прстен који је носила неколико дана раније на телевизији, вредан 500.000 долара, каже да се проклела због таштине.

Нема већег понижења од затвора

Глумица је такође описала како је изгледало када је 1980. године провела 30 дана у затвору због неплаћања пореза. Глумица и даље тврди да није била крива, те да су је неосновано оптужили.

"Тих година сам живјела у другим земљама, па сам тамо плаћала порез. Морала сам у затвор иначе ми не би допустили да се вратим у Италију, без чега нисам могла. И данас када читам дневник из затвора осјећам се уплашено и рањиво. Нема већег понижења од оног када вам одузму слободу", написала је.

Марлон Брандо је никакав заводник

Марлон Брандо и Софија Лорен су по жељи Чарлија Чаплина глумили заједно у филму "А Countess from Hong Kong". Ипак, бунтовни Брандо је већ први дан направио проблем када се није појавио на снимању у договорено вријеме, што је Софији било несхватљиво.

"Чарли је био нервозан. Тек након сат времена се појавио Брандо свјеж и насмијан. Чарли му је рекао да ако планира сваки дан тако да касни, боље да се више ни не појављује. Брандо се издувао, попут балона. Иако више није каснио, примјетила сам да је он био једна несрећна особа", написала је у својој аутобиографији.

Софија је признала да ју је једном прије снимања романтичне сцене Марлон ухватио за задњицу.

"Полудела сам. Тек тада сам схватила колико је он мала особа, потпуно другачија од оног заводника како су га представљали", испричала је.

Код Одри Хепберн остала гладна

Софија је испирчала занимљиву анегдоту када је давне 1957. године са супругом Карлом отишла у посјети Одри Хепберн у Швајцарску. Како каже, осјећала се као у бајци – кућа је била потпуно бела, као и Одрина одјевна комбинација.

"Одри ми је рекла да се изоловала јер јој је била потребна самоћа, као и да буде окружена љепотом. Када смо сјели да вечерамо послужили су нам лиску зелене салате уз мало сира и компота од рибизле, а на тањиру само један тост. Када смо завршили слуге су склониле тањире, а Одри је устала са стола и уз осмјех рекла да је превише појела. То је значило да је вечера била готова", прича Софија и додаје да се из пристојности сложила са њом, али је чим је дошла кући направила себи сендвич јер је остала гладна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана