Зинаида Дедакин слави 16. рођендан: Српску глумицу публика памти по улози у серији ,,Породично благо"

ГС
Зинаида Дедакин слави 16. рођендан: Српску глумицу публика памти по улози у серији ,,Породично благо"

Филмску и позоришну глумицу, Зинаида Дедакин данас слави 64. рођендан, или како она каже 16. рођендан јер рођена 29. фебруара који је преступни дан у години.

-Ја следеће године пуним 16 правих рођендана. Следеће године је преступна година и право да вам кажем, припреме су у току. Скупити ћу неке драге људе, најдраже, и причати ћемо, веселити се, слушати музику и пеjвати, рекла је крајем новембра прошле године за  Ало ТВ додатак. 

Глума је њен позив

Публика је Зинаиду је заволела кроз улоге у култним серијама „Породично благо“, „Бела лађа“, „Војна академија“, „Ургентни центар“, а имала је и значајне позоришне улоге. Свој први глумачки корак направила је у Народном позоришту у Зеници, а касније се вратила у Београд, гдjе се остварила као позоришна и телевизијска глумица. Зинеиду ових дана можемо видjети у улози шармантне Милијане у другој сезони серије ,,Попадија“ сваког петка у 22х на Првој телевизији.

Необично име Зинаида дао јој је отац и то по руској глумици Зинаиди Киријенко. Наиме, њен тата је имао велику жељу да добије сина, али се родила дjевојчица. Он је потом отишао из кафане у биоскоп и гледао филм гдjе је главну улогу тумачила руска глумица Зинаида. 

- Да, име сам добила по глумици Зинаиди Киријенко. Оно што је мени и дан данас занимљиво, барем што се мог бића тиче, а то јесте да је заиста мој отац негдjе одредио мој животни пут случајно, уколико случајности постоје, у шта све мање и мање вjерујем. То је нешто што ће ми бити занимљиво до краја живота, не само мени већ и особама које ме окружују, које су ми драге и које волим, рекла је својевремено Зинаида за наш ТВ додатак.

Комедија јој је близу душе

- Мене називају комичарем. То је због тога јер сам ја највише бирала такве улоге у животу. Онако како бираш тако онда почиње и да ти се нуди. Имала сам наравно и искуства и у драмама. Све је то јако лијепо и пријатно и раскошно, али мени је некако комедија близу душе. Мислим да је потребна мени, на првом месту, а да не говорим колико је потребна свима нама у сваком тренутку, тако да бих пре рекла да је то мој лични избор до сада, што не значи да ће увек бити тако и да је увек тако. Имали смо у прошлој години серију ,,Вера“ која свакако није од те врсте, али опет сам одабрала унутар тог лика, да из њега извучем нешто што би могло да буде такође животно али и комично колико год да је трагичан лик у питању.

Савладала опаку болест

У емисији ,,Ново доба" 2021. године Зинаида је причала, о томе како је савладала тешку болест.

Чак јој је и операција била заказана, а тада је потражила помоћ од психотерапеута и како каже, много јој је помогао.

- Да, ја сам се разболела, али кажем, тога више нема. Нисам више болесна. Али, оно што је најлепше у свему томе, ко ме је у свему томе лечио? Лечили су ме људи и та њихова топлина. Веровала сам у "беле мисли", али знате, то је то наше људско, док не доживите на својој кожи то не верујете. Моја деца су била моји спасиоци, породица и пријатељи - испричала је глумица, а потом додала:

- Баш пријатељи, они су ми излечили тумор. Тај тумор је нестао, који је иначе био веома велики. Била је заказана операција. Да ли неко верује или не верује? Више се тиме и не бавим. Моји пријатељи, љубав и топлина су буквално истопили тај мој тумор. Њега нема годинама - испричала је Зинаида у емисији ,,Ново доба”. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана