Здравко Чолић о данима које је провео у затвору

ГС
Здравко Чолић о данима које је провео у затвору

Здравко Чолић није познат по инцидентима, па је тако увијек важио за "доброг момка" на домаћој јавној сцени, али му се једном десио пех.

Догодио му се такав пропуст због ког је морао код судије, а због чега има и досије.

Он је средином осамдесетих, како је истакао за "Недељник", одлучио да се мало одмори од музике, па је постао привредник.

Објаснио је како је био приведен, па пуштен да се брани са слободе, а онда и каква је била реакција народа и да је и те како било оних који су сматрали да треба да буде осуђен.

"Био сам нека врста менаџера и човека који је имао одређена уложена средства у области телефоније, а шира јавност је сазнала да се бавим малом привредом тек када сам ухапшен у Охриду зато што сам кредитна средства претварао у девизе. Девизе је тада било јефтиније купити у Македонији него у Београду и Загребу", рекао је пјевач, па је на питање какво је то било искуство за њега одговорио:

"Било је врло непријатно. Људи су куповали девизе у тим албанским селима. Пратили су ме све време јер шта ја радим ту у фебруару кад нема ни концерата, ни туриста. А ја натоварен у громби капуту као у песми Бијелог дугмета и они ме сачекају и узимају ми све девизе. Касније је Анте Марковић увео легалну куповину девиза и да сам сачекао осам месеци, не би до тог хапшења ни дошло. Али то су биле чисте паре, никаква 'црна лова'".

Тада је три дана провео у притвору, па је објаснио како је то изгледало:

"Први дан сам био у канцеларији код начелника. Поштован сам. Вода и пљескавица. Онда сам послат у хотел да преспавам, а ујутру бих долазио на разговор. Цео дан траје разговор, од осам ујутру до осам увече. То је била врста притвора са толеранцијом. После три дана, пушта ме истражни судија и браним се са слободе. На смену су улазили људи да прате суђење, на уводној речи једни, па они излазе да уђу други да саслушају одбрану и на оптужницу долази трећа група људи. Када би долазили на суђење, неки би викали: 'Крив је, осудите га', неки други су викали: 'Где сте осудили човека, па сви купујемо девизе?' И, наравно, да дође Анте Марковић и донесе закон да сви можемо куповати девизе, пише Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана