Због болести на црној листи Холивуда: Вал Килмер молио да понови улогу у филму који га је прославио

ГС
Због болести на црној листи Холивуда: Вал Килмер молио да понови улогу у филму који га је прославио

Вал Килмер је открио да је молио продуценте филма " Top Gun: Maverick" да понове његову улогу помоћу АИ технологије, након што је био подвргнут трахеотомији 2014. након дијагнозе рака грла.

Глумац (62), који је постао славан у оригиналном блокбастеру из 1986. као поручник Том "Iceman" Казански, признао је да се "људи боре да га разумеју док говори", али тврди да је он и даље "потпуно иста особа".

Након година финансијских невоља, Килмерова бивша дjевојка Шер платила је његове медицинске рачуне када се пробудио у локви крви, коју је искашљао након што је израсла квржица и изазвала потешкоćе при гутању.

Пошто се нашао на црној листи Холивуда, Вал је био приморан да иступи пред шефовима у наставку филма са Томом Крузом.

Он је тврдио: "Том је био Маверик, али Мавериков непријатељ је био Iceman. Њих двојица су ишли заједно као со и бибер. Није важно што ме продуценти нису контактиралиНаписао је у својој аутобиографији "Im Your Huckleberry Yоур " да је кобног јутра мислио да ће умрети, након чега му је урађена хитна трахеотомија.

Шер је чак договорила да се лијечи на чувеној медицинској школи "Давид Геффен", где је два мјесеца био подвргнут хемотерапији и зрачењу. Након тога, живео је у раскошној куćи за госте пјевачице у Малиби писући у својој књизи: "Једном када Шер нађе пут у твојој глави и срцу, она никада не одлази".

Процедура је подразумевала рез на предњем дјелу његовог врата, као и на душнику, чије ожиљке Вал прекрива марамама. Вал је рекао: "Имао сам рак грла. Након лечења изгубио сам глас. Људи око мене се боре да ме разумеју док говорим. Али упркос свему томе, и даље осјећам да сам иста особа".

Након што је излазио са Синди Крафорд, Анђелином Џоли и Мишел Фајфер на врхунцу 1980-их, његов велики продор је свакако уследио након филма "Top Gun".

Сада је британска компанија за вјештачку интелигенцију (АИ) поново креирала глас глумца – са невjероватно реалистичним резултатима.

Компанија Sonantic са седиштем у Лондону користила је Килмерове гласовне снимке током читаве његове каријере, који су достављени њиховој вjештачкој интелигенцији како би креирали реалистичан, али вjештачки модел.

Вал, чија је каријера трајала скоро четири деценије, глумио је у филмским хитовима као што су "Willow", "The Doors", "Tombostne" и "Batman Forever ".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана