Возач принцезе Дајане прекинуо тишину дугу 20 година

Агенције
Возач принцезе Дајане прекинуо тишину дугу 20 година

Возач принцезе Дајане јуче је први пут говорио за медије након 20 година од кобне ноћи у којој је страдала Дајана. Он је у емисији "Добро јутро, Британијо" признао да би волио да је он био за воланом сматрајући да су те ноћи возили пребрзо.

Колин Тебут, један од њених најпоузданијих асистената, отишао је у болничку собу у Паризу одмах након њене смрти рјешен да се побрине о детаљима који слиједе. Испричао је да је на прозоре ставио ћебад како нико не би могао да види шта се дешава унутра.


Говорећи о тренуцима након смрти принцезе Дајане, Тебут је испричао да је било "врло тешко и емотивно гледати особу како лежи у кревету, а не у мртвачници".

"Нашао сам неке вентилаторе да расхладим собу, у којој је било веома топло. Док сам шетао около, трепавице и коса принцезе су се помјерале, што је било проузроковано ваздухом, и то ме је доста погодило. Морао сам да се окренем, размислим мало о свему тридесетак секунди и потом да наставим са оним што сам радио", прича он.

Тебут је испричао да се у тренутку несреће налазио у кревету, а присјећајући се Дајане, рекао је да је имала смисла за хумор и да се према особљу опходила са поштовањем, али је и додао да је, када је у питању краљевска породица, постојала граница, коју није требало прелазити.

"Ниједну прекорну ријеч нисам чуо за двије године", рекао је.

"Те године, прије него што је умрла, била је добро и чинило се да ужива у животу и да је била срећна", каже Тебут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана