Улога Бетмена остварење дјечачког сна

Агенције
Улога Бетмена остварење дјечачког сна

Свако од нас током одрастања открије и заволи неке књижевне, стриповске, филмске или стварне ликове. Неки ликови нам постану хероји, инспиришу нас и прате током одрастања.

Они које пут одведе у глумачки свијет, сачувају неке хероје као жељене улоге, и кад им се сан оствари, то може да буде застрашујуће дивно, али и стресно.У улози једног свог суперхероја ускоро ће се наћи и глумац Роберт Патинсон. Он ће глумити Бетмена у новој филмској адаптацији, која би свјетску премијеру требало да има 2021. године.

Патинсон је признао да је од дјетињства волио Бетмена (Бруса Вејна), односно Витеза таме.

- Када сам био мали, то је био једини костим који сам имао - рекао је Патинсон недавно у једном разговору.

Када је чуо да режисер Мет Ривс пише сценарио за филм, састао се с њим, и чини се брзо га увјерио да је баш он прави избор за улогу Бетмена. Но, прије него што је добио званичну потврду о томе да ће баш он утјеловити лик Бетмена, вијест је објављена, те је он, како је сам навео, био престрављен да ће изгубити улогу, јер тад још није био на аудицији.

- Када је вијест процурила био сам бијесан. Сви су били узнемирени. Сви из мог тима су паничарили. Мислио сам да сам упрскао цијелу ствар - казао је Патинсон.

На аудицији је био у Лос Анђелесу, а тада је и пробао Бетменово одијело. Наведено искуство је назвао трансформишућим. 

- Кад обучете Бетменово одијело, одмах почнете да се осјећате моћно. То је поприлично запањујуће, јер је јако тешко ући у костим и ритуал облачења је доста понижавајући. Пет људи вас покушава угурати у нешто - открио је Патинсон и додао да је осим сна о овој улози, већ неколико година имао реалне замисли о томе како би могао да одглуми Бетмена, испољавајући своју мрачну страну.

Исто тако, истакао је важност сањарења у филмској индустрији, и жалост што се не цијени довољно.

- Постоји нешто специфично за људе који раде у филмској индустрији - они носе срце и снове на рукавима. Толико је жеље у њима. Људи у други пословима не могу снове смјестити негдје тако као људи који стварају филмове - додао је Патинсон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана