Удовица Кобија Брајанта на психијатријском вјештачењу

ГС
Foto: Илустрација

Удовица велике кошаркашке звијезде, Кобија Брајанта - Ванеса Брајант, поднијела је кривичну тужбу против надлежних институција у округу Лос Анђелеса, јер је претрпјела емотивну и психичку бол, након што су наводно приказали јавности фотографије њеног супруга и ћерке након несреће.

Округ Лос Анђелеса жели да удовицу НБА легенде Кобија Брајанта и друге укључене у тужбу, због процурелих фотографија несреће хеликоптера у којој су он, њихова ћерка и још седморо људи, пошаље на психијатријске прегледе пре него што случај крене на суђење, показују судски записи.

У тужби поднетој на суду у петак, округ Лос Анђелес тврди да су неопходни независни лекарски прегледи како би се утврдило да ли су емоционални стрес који су претрпјели Брајант и други узроковани цурењем фотографија или падом хеликоптера.

Грађанска тужба Ванесе Брајант против округа Лос Анђелес тврди да су фотографије несреćе у јануару 2020. поделиле окружна ватрогасна служба и запослени шерифовог одјељења у окружењима небитним за истрагу.

Тужбом која је поднета савезном суду у септембру 2020. тражи се одштета због повреде грађанских права, немара, емоционалне узнемирености и повреде приватности.  

"Централно начело" одбране округа је да "тешке емоционалне и психичке повреде нису узроковане никаквим понашањем оптужених, већ трагичном несрећом хеликоптера и смрћу њихових најмилијих", каже се у судском саопштењу.

Округ ЛА тврди да тужиоци "не могу да имају трауме због фотографија са места несреће које никада нису видели и које никада нису јавно дистрибуиране".

Тужиоци траже "десетине милиона долара да им надокнаде наводне душевне и емоционалне повреде", каже округ ЛА, а лекарски прегледи би помогли у процени "постојања, обима и узрока" њихове "наводне штете".

Адвокати Ванесе Брајант и других тужилаца оспоравали су испитивање, рекавши да "жалба која само тражи накнаду штете због емоционалног стреса не доводи у питање ментално стање странке".

Додали су да би округ требало да ради на процени емоционалног стреса са "мање" наметљивим средством.

"За пороту није потребан стручњак, и свакако није потребно присилно осмосатно психијатријско испитивање, да процени природу и степен емоционалног стреса узрокованог недоличним понашањем оптужених", рекли су адвокати Брајанта.

Рочиште по том питању заказано је за 5. новембар, према судској тужби, поднетој у петак, а почетак суђења заказан је за фебруар 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана