Удаје се принцеза Мако, вјенчање 26. октобра

Танјуг
Foto: Агенције

ТОКИО - Вјенчање јапанске принцезе Мако и њеног вјереника, бившег колеге с факултета, заказано је за 26. октобар, саопштиле су данас јапанске власти.

Вијест долази након више година интензивног преиспитивања и бројних критика које су њен ангажман бациле у сјенку, оцјењује агенција АП.

Наиме, 29-годишња нећака цара Нарухите вјерила се 2017. године са Кејем Комуром (29), а њих двоје су у почетку осмјесима привукли пажњу јавности на конференцији за новинаре на којој су објелоданили вјеридбу.

Али убрзо су се појавили таблоидни извјештаји о финансијском спору између Комурове мајке и њеног бившег вјереника, а почетком 2018. године брак је одгођен.

У августу исте године, Комуро је отишао на правни факултет у САД, одакле се није враћао све до прије неки дан.

Агенција “Империал Хоусехолд”, која је задужена за информације о животу краљевске породице, објавила је датум вјенчања на новој конференцији за новинаре.

Саопштено је и да принцеза пати од једног облика посттрауматског стресног поремећаја (ПТСП), јавила је јапанска новинска агенција Кјодо, а АП подсјећа да се и царица Масако годинама бори са неком врстом “поремећаја прилагођавања”.

Мако ће након вјенчања, као што је обичај, напустити краљевску породицу.

Ниједна од церемонија које обично прате краљевски брак неће овог пута бити уприличена, а принцеза ће одустати од милион долара на које има право, преносе медији.

Пар ће свој брак регистровати у канцеларији локалне владе.

Полемика у вези с браком пара почела је када је један таблоид објавио тврдње бившег вереника Комурове мајке да му она и њен син нису вратили дуг од око 35.000 долара.

Комуро је тада рекао да је бивши вјереник његове мајке тај новац дао као поклон, а не као позајмицу.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана