Тужилаштво се жалило због укидања притвора Дарку Костићу

Срна
Тужилаштво се жалило због укидања притвора Дарку Костићу

Београд - Треће основно тужилаштво у Београду жалило се на одлуку суда којом је у уторак укинут притвор модном креатору Дарку Костићу, осумњиченом за полно узнемиравање два младића и недозвољено држање дроге.

Портпарол тужилаштва Иван Марковић прецизирао је за Тањуг да је тужулаштво уложило жалбу на рјешење којим је Костићу укинут притвор јер сматра да и даље постоје разлози за његово задржавање.

Тужилаштво жалбом тражи да му суд поново одреди притвор, јер постоји бојазан да и даље може да утиче на свједоке, као и да понови кривична дјела.

Костић је након одлуке суда пуштен из Окружног затвора у Београду да се у даљем току кривичног поступка брани са слободе, а у притвору је био нешто више од мјесец и по дана, јер је 22. јуна био ухапшен по пријави малолетника Л.Ј. (15) за полно узнемиравање.

Након окончања истраге, Треће основно тужилаштво је 14. августа суду поднијело оптужни приједлог којим Костића терети да је извршио два кривична дјела полно узнемиравање и недозвољено држање опојне дроге, омогућавање уживања опојних дрога, односно да је полно узнемиравао малољетног Л. Ј. (15), али и још једног пунољетног младића Б. Ш. (22).

Костић се раније на саслушању у тужилаштву бранио ћутањем, искористивши своје законско право да не износи одбрану, а јуче је преко Фацебоок одбацио све оптужбе против себе тврдећи да је он жртва "злостављања".

Случај малољетника и пунољетног младића нису повезани.

Костић се сумњичи за узнемиравање малољетника, коме је раније неком приликом дао "камагру", а да малишан то није знао.

Костића је пријавио за наводно полно узнемиравање у његовом стану, пошто је дочао да га креатор фотографише.

И други младић Б.Ш. је, према писању таблоида, свједочио да га је Костић полно узнемиравао након конзумирања дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана