Транс инфлуенсерка проглашена најутицајнијом младом особом

ГС
Транс инфлуенсерка проглашена најутицајнијом младом особом

Магазин Форбес уврстио је транс инфлуенсерку и ЛГБТQ активисткињу Дилан Мулвејн на своју листу 30 најутицајнијих младих особа на интернету.

Она је постала хит на друштвеним мрежама након што је документовала свој процес промјене пола.

Форбес је ове недјеље објавио листу наводећи:

"Уз помоћ номинација јавности, као и Форбесових новинара и судија из свих подручја стваралаштва, овогодишњи Форбесов попис друштвених мрежа 30 ундер 30 истиче младе онлине звезде које трансформишу будућност интернета."

Осим Мулвејн, одали су почаст и другима, укључујући комичаре Алана Чикина Чоува и Стевена Хеа, модну инфлуенсерку Аликс Ерл и креаторку са инвалидитетом Моли Бурк, која као слијепа особа објављује садржај инспирисан својом перспективом.

Спомињући Дилан на попису, Форбес је поручио: "Наша Дилан Мулвејн је креаторка, глумица и ЛГБТQ+ активистикиња која је постала популарна због своје серије Days of Girlhood, која је документирала њену промену пола."

Дилан је разбјеснела интернет снимком плеса у женским Nike тајицама. Суочила се са бројним трансфобним реакцијама, укључујући мушкарце који купују лименке пива искључиво како би их уништили на "мушки" начин.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана