Сви Новакови станови и једна вила: У Њујорку му је комшија Роналдо, а у Монаку...

telegraf.rs
Сви Новакови станови и једна вила: У Њујорку му је комшија Роналдо, а у Монаку...

Најбољи тенисер свијета паметно улаже у некретнине, којих има неколико на различитим мјестима свијета

Најбољи тенисер свијета и највећи спортиста Србије свих времена, Новак Ђоковић, поново је златним словима исписао историју “бијелог спорта”, када је на Вимблдону освојио свој 16. Грен слем трофеј, послије епске битке у финалу са Роџером Федерером.

Ђоковићу је 5. тријумф у финалу Вимблдона донио додатних 2.6 милиона евра, а нема сумње да ће Новак знати како да уложи тај новац, као што је то чинио и прије.

Наиме, Новак свој зарађени новац, што од тениса, што од спонзора, паметно улаже у некретнине на ексклузивним локацијама.

Ђоковић преферира станове са феноменалним погледом у елитним дијеловима града. Такве станове има у Монте Карлу, Њујорку, Мајамију и Београду.

Сви су у елитном дијелу града, на спратовима довољно високим за феноменалан поглед на море или град.

Стан у Монте карлу са краљевским погледом

Ђоковић је још у раној фази своје каријере одлучио да се пресели у Монако и да ту почне да живи. Разлог су добар квалитет живота који нуди “Кнежевина”, сјајна клима, повољна инфраструктура за тренинге, као и локација за путовања широм свијета на турнире, али и пореске олакшице које нуди Монте Карло, због чега многи милионери широм свијета бирају баш овај град за резиденцију.

Новак током цијеле године путује, а највише времена проводи у Монте Карлу у свом дому, који се налази на једној од најпрестижнијих локација, гдје поред Ђоковића живе и Луис Хамилтон и Каролина Возњацки, који су му комшије.

Два стана у Њујорку

Лист “Wall Street Journal”, је 2017. године објавио да је Новак Ђоковић купио у Њујорку на Менхетну двије стамбене јединице укупне величине 185 квадрата, а процјена је да је за то задовољство издвојио 5,4 милиона долара.

Новаков будући стан налази се у једној од двије куле и оне су дјело чувеног архитекте Ренца Пиана у чија се идејна рјешења наш тенисер просто заљубио и његов је велики фан.

“Допада ми се дизајн две куле, а и локација је фантастична”, рекао је српски тенисер након куповине некретнине у којој ће на располагању, поред свега осталог, имати и базен са сланом водом.

Иначе, нешто прије Новака, у близини је стан купио и Кристијано Роналдо, тако да и у Њујорку Новак има VIP комшију.

Мајами

Новак је у исто вријеме када је купио стан у Њујорку, купио и стан у Мајамију у елитном насељу “Ејти севен парк”, такође у згради коју је дизајнирао италијански архитекта Ренцо Пиано.

Ђоковић је за ово задовољство платио шест милиона евра.

Ово невјероватно здање налази се на обали Мајами Бича. Савршено је за породични живот. Има три спаваће собе, три купатила... Прозори су од пода до плафона и Ноле са породицом може да ужива у спектакуларном погледу на Атлански океан, залив, парк и град.

Новаку и његовој породици су на располагању два приватна базена, спа центар, сауна, фитнес центар, бар, а најбољи тенисер свијета има и кључ од ексклузивног приватног парка.

“Био сам одушевљен невероватном услугом, ексклузивним приступом парку, панорамским погледом на копно и море... Моја породица имаће савршен живот овде. Одушевљен сам дизајном ове зграде. Њујорк и Мајами су честа мјеста на мојој листи путовања и биће сјајно што ћу од сада имати гдје да будем и да се осјећам као код куће”, рекао је Новак том приликом.

Стан у Београду у насељу West 65

Новак има свој кутак и у Београду, гдје је купио стан у елитном насељу West 65, гдје такође живи и други српски тенисер Филип Крајиновић.

Поједини медији писали су да је Новак пентхаус од 250 квадрата у овом насељу платио 545.000 евра, као и да има 100 квадрата терасе са базеном и три гаражна места.

Порто Монтенегро

Новак има и стан у Елитном насељу Порто Монтенегро у Тивту, који му служи за крстарење по Јадрану. Према писањима медија, стан вриједи око 2.2 милиона евра, а реновиран је након рођења сина Стефана, како би и Новаков насљедник добио свој кутак.

Вила у Срему на обали Павловачког језера

Новак Ђоковић није љубитељ само елитних мјеста, већ воли да има и кутак у Србији, па тако гради вилу у срцу Срема на обали Павловачког језера.

Кутак породице Ђоковић има 1.200 квадрата и базен. Занимљиво је да су цијене плацева у овом мјесту после сазнања да Ђоковић ту гради вилу, скочиле неколико пута. Уназад 10 година плацеви су коштали 1.500 евра, а затим је цена скочила вртоглаво на 30.000 евра и муњевито су распродати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана