Шведски плејбој стаје на луди камен

Агенције
Шведски плејбој стаје на луди камен

Принц Карл Филип могао би лако бити Џејмс Бонд у свијету европских принчева. Друго дијете краља Карла XVI Густафа и краљице Силвије од Шведске воли брзе аутомобиле и изгледа као да је рођен да носи листер одијело. Он се такође припрема за богато вјенчање са вјереницом Софијом Хелквист сљедећег мјесеца.

Пар се недавно нашао са породицом у Краљевској капели у Стокхолму да би прочитали заруке, што представља традиционалну изјаву намјера пара да ће се вјенчати. Њих двоје су се срели 2009. године и потврдили своју везу 2010. али прије тога слободни принц је био познат као плејбој.

Као и сваки згодни принц, тако и Карл Филип највјероватније неће наслиједити трон. Када се чују ријечи насљедник и замјена онда је то уобичајено за британске принчеве Вилијема и Хенрија. Међутим, у Шведској то се односи на принцезу Викторију и њеног млађег брата Карла Филипа.

Момачко славље у Грчкој

Прошлог мјесеца га је сестра "киднаповала" ради забаве изненађења за нежење. Његова будућа жена Софија је тајно спаковала Филипове ствари и његови пријатељи су га изненадно одвели у Грчку гдје су прославили посљедње момачке дане.  Да му живот није баш мед и млијеко, говори и податак да је годинама имао проблем са дислексијом, односно поремећајем учења читања. Он је признао да му је било потребно доста година да призна да је имао дислексију.

Дизајн и аутомобили

Млади принц је дипломирао графички дизајн у Фосбергс школи у Стокхолму, а школовање је наставио на престижној школи дизајна Роуд Ајленд. Освојио је неколико награда на такмичењима за дизајн и био је приправник у познатом магазину "National Geographic ". Такође је направио маркетиншки материјал за музеј Мартас Вајњард и календар за Фондацију свјетско дјетињство. Осим тога, Карл Филип обожава спортске аутомобиле и има лиценцу за спортског возача. Своју страст дијели са ујаком принцем Бертилом. Ипак његов краљевски статус га не штити од опасности које се јављају током трка. Тако је током Туринг шампионата Шведске 9. маја имао судар и слетио је са пута због чега је морао да напусти трку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана