Суд у Њујорку отворио пут изручењу Вајнстина Калифорнији

Танјуг
Суд у Њујорку отворио пут изручењу Вајнстина Калифорнији

ЊУЈОРК- Судија Кенет Кејс у Њујорку отворио је могућност да познати холивудски продуцент Харви Вајнстин буде изручен Калифорнији како би се суочио са оптужбама за силовање и сексуално злостављање, скоро годину дана након што су тужиоци из Лос Анђелеса затражили да се осуђени бивши филмски продуцент пошаље у Калифорнију.

Кејс је одбацио аргументе Вајнстиновог правног тима да папири за тај премештај нису готови и да би Вајнстин (69) требало да борави у Њујорку како би добио потребну медицинску његу, пренио је Ројтерс.

„Ако Калифорнија не дође по господина Вајнстин у разумном року, свакако се вратите да ме видите“, рекао је Кејс Норману Ефману, адвокату који заступа Вајнстина.

Тужиоци у Лос Анђелесу планирају да изруче Вајнстина крајем јуна, најкасније средином јула, како би могао да се суочи са оптужницом од 11 тачака која га терети за напад на пет жена од 2004. до 2013. године.

Марк Верксман, други адвокат Вајнстина, навео је у електронском писму да се Вајнстин жали на одлуку Кејса и тражи од судије у Лос Анђелесу да блокира изручење док не добије медицинску негу која му је потребна у Њујорку.

Вајнстин служи 23-годишњу затворску казну након што је на Менхетну осуђен у фебруару 2020. године због сексуалног напада на асистенткињу 2006. и силовања трећег степена глумице 2013. године. Он је поднио жалбу на пресуду и казну и порекао је да је имао сексуални однос без пристанка.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана