Ствари пјевача “Продиџија” продате за скоро 450.000 долара

Срна
Ствари пјевача “Продиџија” продате за скоро 450.000 долара

Лондон - Одјећа, намјештај и музичке награде који су припадали покојном пјевачу групе “Продиџи” Киту Флинту продати су на аукцији за скоро 450.000 долара, осам мјесеци након смрти музичара.

Аукцијска кућа “Чефинс” саопштила је да је на аукцији понуђено око 170 предмета, како би се помогло измиривању обавеза имовине.

У саопштењу се наводи да је аукција одржана синоћ и да је сакупљена сума превазишла сва очекивања.

“Синоћ је владала велика заинтересованост за све предмете и задовољни смо што смо достигли ту цифру у корист имовине”, додаје се у саопштењу на “Твитеру”.

Три музичке награде МТВ-ја, које је Флинт добио крајем деведесетих година прошлог вијека, продате су за 16.000 фунти, а за 8.500 фунти кревет направљен од храстовине и челика, у чијој је изради, наводно, учествовао и музичар.

Икона британског рејв покрета деведесетих година прошлог вијека, који је отпјевао хитове као што су “Фајерстартер” и “Брид”, у марту је пронађен мртав у својој кући у Енглеској.

Истрагом је утврђено да је смрт наступила вјешањем након коришћења наркотика, али нема довољно доказа да се званично окарактерише као самоубиство.

Флинт је био препознатљив по углавном нашминканим очима и дречаво обојеној коси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана