Стивен Сигал се учланио у руску политичку странку

Танјуг
Стивен Сигал се учланио у руску политичку странку

МОСКВА - Амерички глумац Стивен Сигал (69), дугогодишњи поштовалац руског предсједника Владимира Путина, учланио се у партију блиску Кремљу, саопштила је данас странка Само Русија - Патриоте - За истину.

Сигал, мајстор источњачких борилачких и актер многих акционих филмова, као и музичар и активиста за заштиту животне средине, добио је чланску карту, а видео снимак учлањења је објављен у суботу, пренео је Ројтерс.

Нова руска странка чији је постао члан формирана раније ове године, када су се три љевичарске партије које подржавају Путина, спојиле у једну.

Сигал, који је руско држављанство добио 2016. године, предложио је акцију против компанија које штете околини.

-Без могућности да се хапсе људи, када их само кажњавамо финансијски, они ће правити само још већу зараду радећи оно што су досад радили - уништавали средину - рекао је Сигал у свом првом говору као члан партије.

Партија, чији је један од лидера познати писац Захар Пилепин, конролише је групацију у државној Думи, а планира да изађе на парламентарне изборе у септембру.

Сигал је именован за специјалног представника Министарства иностраних послова за питања руско-америчких хуманитарних односа.

Он је у мају посјетио Венецуелу и предао самурајски мач левичарском председнику те јужноамеричке земље Николасу Мадуру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана