Шта је Марија Шерифовић добила за побједу на Евровизији

GS
Foto: YouTube

Када је 2007. године с пјесмом "Молитва" представница Србије Марија Шерифовић побиједила на Евровизији, од тадашњег предсједника Србије добила је поклон, а у једном телевизијском интервјуу испричала је и о чему је било ријеч.

На дневном реду сједнице техничке Владе Хрватске нашао се и Приједлог одлуке о додјели новчане награде Марку Пуришићу, умјетничког имена "Baby Lasagna". Он је пјесмом "Рим Тим Таги Дим" Хрватској донио друго мјесто на овогодишњој Евровизији, а Влада је одлучила да га награди с 50.000 евра. Baby Lasagna касније се огласио на Инстаграму и захвалио на награди те упутио молбу Влади да тај новац осигурају онима којима је потребнији.

“Овим путем молим господина Пленковића да у моје име те име Владе донира 25.000 евра Заводу за педијатријску онкологију и хематологију с дневном болницом 'Младен Ћепулић'. Надаље, осталих 25.000 евра волио бих донирати Заводу за педијатријску хематологију, онкологију и трансплантацију крвотворних матичних станица КБЦ Загреб. Хвала", поручио је "Baby Lasagna".

Марија Шерифовић је открила за Блиц шта је она добила.

“Кроз историју смо могли видјети да се то, било да је ријеч о музици, умјетности, било којој од оних сфера које заслужују било какву врсту признања, готово никада није догодило. Дакле, не смета ми то. Највећу захвалу - аплауз, добила сам од људи који су ту већ 20 година, који старе са мном. Што се државе тиче, мене то превише не занима, све сам себи осигурала и омогућила”, рекла је Марија у једном разговору за Блиц и присјетила се како је Александар Тијанић предложио тада да Марија добије награду од 80 хиљада евра као и спортисти који учествују на Олимпијским играма и остваре завидне резултате, преноси Аваз..

Међутим, то се није догодило.

"Ја сам отишла на пријем или како се то већ звало, код тадашњег предсједника Бориса Тадића. Он је питао: "Шта могу да учиним за Вас?". Шта да му кажем?! Не треба ништа да учините, мислим шта ћете да учините, ја сам за Вас учинила више, не треба ништа за мене да учините. Добили смо кравату и бомбоњеру, that's it, ето, то је једина истина", рекла је Марија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана