Српски шминкер креирао трендове за ревију Тома Форда

Агенције
Српски шминкер креирао трендове за ревију Тома Форда

На недавно одржаној ревији Том Форда, једног од најутицајнијих модних дизајнера данашњице Драган Вурдеља, угледни професионални шминкер са препознатом интернационалном каријером је био члан одабраног тима који је одређивао маке уп трендове за предстојећу сезону прољеће/љето 2015.

Према оцјенама угледног свјетског магазина "Allure" ови трендови су одабрани за најсексепилније на Лондонској недjељи моде и ове сезоне уопште у свjету.

Међу бројним званицама из свjетског џет сета нашла се и Карин Ројтфелд, муза Том Форда и уредница моде магазина "Harper’s Bazaar" на глобалном нивоу, која је своја запажања о новој колекцији и изузетно атрактивном стилу шминке подjелила са Вурдељом. Тим под вођством Шарлот Тилбури, утицајне британске шминкерке, креирао је retro rock chick стил који карактерише тзв. Nude look лоок кожа на којој се скоро не користи руменило са акцентом на очима и маскаром у дуплом слоју.

Драган Вурдеља се за непуне двије године свог рада у британској престоници нашао у самом свјетском врху када су професионални шминкери у питању а у прилог томе, између осталих, свједочи сарадња са модном дизајнерком Стелом МеКартни и модном кућом Бурбери.

Његова професионална каријера започела је у Београду признањем Српске асоцијације козметичара 1997. године, а 2005. је проглашен за најбољег професионалног шминкера у Србији. Остварио је сарадњу са бројним угледним магазинима Себији као и са америчким магазином „GQ", а учествовао је у низу кампања за чувене свjетске брендове у Паризу и Њујорку. Велику пажњу посвећује едукацији нових талената кроз своју академију коју је основао прије пет година у Србији. Након лондонске недјеље моде Вурдеља ће одржати семинаре о предстојећим свјетским шминкерским трендовима ексклузивно у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана