Српска манекенка тешко повријеђена на жичари милијардера: Тражи милионску одштету

Б92
Српска манекенка тешко повријеђена на жичари милијардера: Тражи милионску одштету

Српска манекенка Симона Андрејић (25), која већ годинама живи и ради у Америци, тешко је повријеђена у несрећи на мини-жичари на имању вијетнамског милијардера Чина Чуа (53), због чега се сада креће у инвалидским колицима, преноси амерички дневник “Њујорк пост”.

Према писању листа, манекенка је поломила карлицу на неколико мјеста након што је приликом вожње на приватној мини-жичари великом брзином ударила у дрво. Симону је силина ударца закуцала за дрвену платформу 50 метара изнад земље, гдје је висила скоро два сата све док је хитне службе нису спасле.

Она је пребачена у локалну болницу у Њујорку, а потом хеликоптером у болницу “Јејл Њу Хејвен” болницу, једну од најпознатијих у Сједињеним Државама, преноси Мондо.рс

Приватна жичара на којој се манекенка возила налази се на луксузном приватном имању у Вестчестеру, надомак Њујорка и у власништву је вијетнамског бизнисмена, бившег директора америчке мултинационалне компаније “Blackstone” Чин Чуа.

Несрећа се догодила 17. јула ове године кад је Чу на своје имање у Вестчестеру позвао своје пријатеље и групу фото-модела како би се дружили и забављали. Околности због којих је дошло до несреће у којој је повређена Симона још су непознате.

Бизнисмен је послије несреће обећао Симони да ће се “побринути за све”, па ју је смјестио у хотел са пет звиездица и дао јој луксузни “ролс-ројс” за редовне вожње на бројне љекарске прегледе.

Он је манекенки понудио нагодбу уз одштету од неколико хиљада долара мјесечно током ове године, коју је Симона одбила пошто трошкови лијечења овако тешких повреда у Америци далеко превазилазе ту суму. Чу јој је наводно запретио да ће јој ускратити и његу и хотел. Одмах након тога Симона се иселила из хотела.

Бизнисмен и милијардер Чин Чу, као ни његови адвокати нису хтјели да коментаришу случај.

Српска манекенка, која је још у инвалидским колицима, ангажовала је адвокате и спрема мултимилионску тужбу, тврди се у тексту “Њујорк поста”.

“Симона има застрашујуће повреде. Не може да ради и у боловима је. Требало би да добије надокнаду у оквиру закона”, рекао је њен заступник Салваторе Страцуло, познати њујоршки адвокат славних личности.

Чу је иначе разведен, отац двоје дјеце, који се сада забавља са руском манекенком.

Симона Андрејић је освојила модни свијет ушавши међу топ-пет модела на престижном Елит модел лук такмичењу 2009. године. Постала је заштитно лице нове колекције планетарно познатих сестара Олсен. Радила је бројне ревије за брендове као што су Гучи, Келвин Клајн и Долче и Габана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана