Скривене плаже у Црној Гори на којима љетују познате личности

ГС
Скривене плаже у Црној Гори на којима љетују познате личности

Црна Гора крије много прелијепих мјеста, највише у Бококоторском заливу, за чије постојање већина туриста углавном никад није чула.

Мање познате плаже у Црној Гори

Црна Горапуна је прелијепих, скривених места за које већина туриста није чула, а управо на тим мјестима, познате личности уживају у нетакнутој, дивљој природи, далеко од радозналих погледа.

Глумица Слобода Мићаловић са супругом Војином Ћетковићем и дјецом овог љета је љетовала у маленом мјесту Љута у Бококоторском заливу.

Смјештени у прелијепој каменој вили Југослава Карића уживали су у свој љепоти овог ушушканог драгуља Црне Горе, одмах након породице Новака Ђоковића чија је посјета малом рибарском мјесту била права атракција.

Мало рибарско село Љута налази се у самом подножју планинског масива Ловćен. Село се налази на истоименој планинској реци – Љута, одакле је добило име. Зими је мирно и тихо, а током љета у Љуту долази велики број туриста из циелог света због локалних тихих плажа, живописних пејзажа и јединствених средњовјековних атракција, које чувају историју овог јединственог мјеста.

У близини села Љута постоје три плаже са малим шљунком. Пјешчана плажа се протеже дуж обале мора, површине око 1.000 квадратних метара. Улаз у воду је благ, дубина је постепена. Поред плаже налазе се бетонске платформе, које на мјестима пролазе кроз мале докове и стубове.

Вук КостићБигова

Свима који прате Вука Костића на друштвеним мрежама, познато је да је његово омиљено мјесто мали приморски градић Бигова. Вук је највећи дио свог живота провео у Црној Гори, у селу Томашево, гдје живе његови кумови, али и у рибарском мјесту Бигова код Котора. Познато је да је Вук велики љубитељ лова и риболова, стога се на свом Инстаграм профилу често похвали уловом директ из мора.

“Можда ћу бити мало себичан, али ја не бих волио да се то мјесто превише популаризује. Људи данас не воде рачуна о природи. Превише смо бахати и превише окренути само својим потребама. Нико не размишља о томе да би природу требало чувати и неговати, само гледамо како да је уништимо, узмемо оно најбоље, а заузврат не дамо ништа”, рекао је Вук у једном интервјуу о својој драгој Бигови.

Плажа Бигова се налази око 15 км јужно од Тивта, у заливу Траште, на полуострву Луштица, а смјештена је одмах поред истоименог насеља. Већим дијелом је бетонска и стјеновита, мада на њој могу да се пронађу и пјешчани дијелови, као и дијелови са љековитим блатом. Поред обале у близини плаже постоји велики број кафића и ресторана, ту је и пристаниште, као и паркинг за посјетиоце

Ако сте бар једном гледали спот групе Њхо Сее за пјесму “Ђе се купаш”, сигурно вам је за око запала ова плажа. Зове се Веља Шпиља и ове године на њој ужива Ана Михајловски.

Лијепа водитељка Ана Михајловски дели одушевљење Вука Костића овим дијелом црногорске обале. Од гужве се склонила на скривену плажу на полуострву Луштица, у близини Тивта. У питању је плажа која се зове Веља Шпиља, а позната је и под именом Пецка.

Веља Спиља важи за оазу мира и уживања за љубитеље плажа на отвореном мору, ван насељених мјеста, и налази се у ували Траште. Некада се до овог тајновитог мјеста стизало само бродом, али је сада могућ и прилаз с копна. Плажа дужине око 100 метара обухвата површину од 1.420 метара квадратних. Постоји дио који има статус јавне плаже и не садржи плажни мобилијар, али и дио с лежаљкама и баром. До ње можете доћи колима из правца Тивта или оближњих плажа Плави Хоризонти и Облатно, преноси Mondo.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана