Северина тужи Фејсбук

GS
Foto: Arhiva

Северина је два пута мијењала презиме у посљедњих неколико година. Најприје је 2015. године, умјесто д‌јевојачког Вучковић, узела презиме свог тадашњег супруга Игора Којића, а кад су се 2021. званично развели, вратила се на старо.

Одбили захтјев

И баш тада је настао велики проблем због којег је имала спор с друштвеном мрежом Фејсбук, који је ријешен у њену корист.

Према ријечима извора блиског пјевачици, она је прије двије године, наводно, одлучила да се у јавности искључиво представља као Северина, без презимена, јер сматра да је њено име након 30 година каријере само по себи бренд. То је значило и промјену у представљању на мрежама попут Инстаграма и Фејсбука, гд‌је она укупно има 2,3 милиона пратилаца.

– Када се 2015. удала за Игора, Северина је на мрежама промијенила своје презиме, па је, умјесто Вучковић, уписала Којић. Међутим, након пет година, кад се разишла са супругом, схватила је да више не жели да се јавно представља као Северина Вучковић, већ само као Северина. На Инстаграму је то одмах одобрено, али Фејсбук је тада одбио њен захтјев уз образложење да је назив странице често мијењао имена, што је неуобичајено кад су у питању јавне личности које прати велики број корисника – каже, наводно, саговорник за медије. 

Пјевачица је тада одлучила да поведе спор против споменуте друштвене мреже:

Уложила жалбу

– Онда је Северина преко заступника уложила жалбу и тако се повео спор између ње и Фејсбука који је потрајао скоро два мјесеца. Случај је ријешен у њену корист, па је одобрено да се убудуће њена страница зове само Северина.

Иначе, она је у томе била баш одлучна, па је преко заступника и неким медијима слала дописе да је убудуће представљају само као Северину, без навођења презимена, јер је то њено умјетничко име. Знам да ју је менаџер савјетовао да пријављују Гугл сваки електронски медиј који је буде ословљавао као Северину Вучковић, али она то, ипак, није жељела да уради – навео је, наводно, извор, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана