Северина оптужена да изазива стрес код сина да би испала жртва

Agencije
Северина оптужена да изазива стрес код сина да би испала жртва

Породична драма Северине Којић се данима не смирује након што је хрватски суд одредио да њен син Александар живи са оцем Миланом Поповићем.

Према пресуди, до које је наводно дошао београдски лист "Курир", закључак судије Тее Голуб, која води случај, јесте да је пјевачица немарна мајка, која код сина изазива стрес, а све да би себе приказала као жртву у јавности.

Овом закључку претходио је догађај од октобра 2019. године, када је Александар био на рекреативној настави у Новом Виндолском, а када је Севе на личну одговорност дошла да га узме без ријечи објашњења.

"Школа изражава сумњу да мајка свесно занемарује дечакове потребе, јер је кратко образложила да је дошла по дете према упутству учитељице, што је потпуна манипулација чињеницама, пошто из извештаја координаторке из Новог Винодолског произлази потпуно супротно - да је мајку покушала да увери да је дечак добро расположен и да нису приметили никакве разлоге за одлазак, те су је молили да дечаку допусти останак. Мајка приликом преузимања детета из хотела није лично дошла на преузимање, већ је седела у ауту, а у хотел је ушао њен супруг Игор Којић, који учитељицама није хтео да да конкретан одговор на питање да ли је мајка с њим", стоји наводно у пресуди, пише поменути лист.

У наставку пише да је, када је угледала сина, пјевачица изашла из аутомобила и загрлила га, али да се наставницима није обратила нити објаснила зашто дјечак иде раније кући.

Судија сматра да је Којићева "хтјела сина да доведе до несигурности како би по сваку цијену спријечила да отац дође по дијете у школу када она није у могућности".

"Мајка не води рачуна о заштити права детета, опструира процедуру коју спроводи школа, те на тај начин свог сина, као и остале ученике, стално доводи у стање стреса, а и непотребног емоционалног притиска, с којим дечак није у стању да се носи (како је у више наврата уочено у школи, о чему је обавештен и центар за социјални рад), а све то само да би саму себе приказивала као жртву пред очима и ушима медијског простора и шире јавности", наводи се и додаје "да Северина стално током поступка тврдила да је поступање суда темељено искључиво на финансијској користи од стране Поповића, кога је у јавности представљала као бескрупулозну особу, јер је новац једини језик који он разуме".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана