Шест најпопуларнијих парфема свих времена по избору Францускиња

Агенције
Шест најпопуларнијих парфема свих времена по избору Францускиња

Уз помоћ познатог француског дизајнера парфема Франциса Куркдијана, магазин Вог направио је листу најпопуларнијих француских парфема свих времена.

У наставку провјерите који су се класици нашли на том попису, зашто су према Куркдијановом мишљењу толико посебни и због чега их Францускиње толико воле.

1. Chanel N°5 То је легендарни парфем који у себи носи идеју женствености. Сjећање на Мерлин Монро која га је носила и модну кућу Шанел заједно, то је нешто невjероватно. Може да вам се свиди или не, с обзиром на то да је направљен прије скоро 100 година и врло је посебан, али морате да га пробате. 2. Cacharel Аnаïs Аnаïs L’Air du Temps Nine Ricci некада је био први парфем који бисте дали младој дjевојци. Ових дана то је Cacharelов Anаïs Anaïs. Није лаган јер има велику ауру, али је врло свијетао и прозрачно цвијетан. 3. Guerlain Shalimar У једном тренутку једноставно желите да испробате парфем своје мајке. Shaliar је икона. Врло је француски. Можете да га осетите у позориштима или опери. 4. Yves Saint Laurent Opium

Прво имате Yves Saint Laurentа, затим имате моду, и онда долази Опиум. Мирис тог парфема као да је из неког другог вијека јер парфеми у то вријеме нису имали воћне ноте које данас много користимо. Идеја овог парфема више није скандалозна као што је некада била, али још увек има нешто посебно у његовом називу. 5. Kenzo Flower by Kenzo Ово је један велики оријентални парфем. У себи носи горње цвијетне ноте и нешто врло пудерасто, скоро као мирис компактног пудера. Ако погледате попис најпродаванијих парфема у другим земљама, схватићете да је овај парфем с мирисом ружа за усне нешто што углавном видјате у Француској и нигдде другде. Ради се о класику. 6. Chanel Coco Mademoiselle

"Скоро свака жена коју познајем имала га је у једном тренутку. Он у себи носи саму срж идеје о Францускињама. Врло је савремен, шик, елегантан. То је један воћно-цвијетни парфем који припада парфемској групи цхyпре. Chupre парфеми су врло француски. Они су апстрактна група мириса. Нису агресивни, али помало су мистериозни.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана