Савјет Харију, Опри и Аријани: "Затворите смеће и, шта ће вам кокошињац?"

ГС
Foto: ГС

У Монтеситу, луксузном дијелу Калифорније, познатом по становницима милионерима, у последње вријеме забележена је све већа посjета медвједа.

Тако власници вила у овом крају - као што су Опра Винфри, Аријана Гранде, Орландо Блум и Кејти Пери, па и принц Хари и Меган Маркл, у тренутку када изађу у двориште могу и да сретну нежељене госте.

Локалне сигурносне камере снимиле су већ неколико пута медвjеде како слободно шетају улицама, у потрази за кокошкама, а виђени су и у близини неколико школа у Монтеситу.

Убрзо након пресељења војводе и војвоткиње од Сасекса у нови калифорнијски дом, почетком јула, велики црни медвјед виђен је недалеко од Оприног имања.

Чини се да се животиња, која иначе може да буде тешка и до 250 килограма, сада вратила, а представник за медије Калифорнијске канцеларије за дивље животиње Тим Дали каже да медвједе привлаче кокошињци.

"Није да ти људи не могу да приуште свежа јаја, али из неког разлога људи у том крају мисле да им треба кокошињац", рекао је за "Тхе Сун".
"Медведе привлаче снажни мириси па саветујемо становницима да затворе своје смеће и очисте роштиљ. Медведима се не би требало приближавати, а и они желе да виде да имају куда да побегну. Не успостављајте контакт очима и не трчите", поручио је Дали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана