Рокфелер поклонио 400.000 хектара земље

Агенције
Рокфелер поклонио 400.000 хектара земље

Вашингтон - Амерички милијардер Дејвид Рокфелер одлучио је да поводом свог 100. рођендана поклони суграђанима 400.000 хектара земље, испресијецане воденим токовима, стазама и сеоским путевима, која се простире дуж Националног парка “Акадија” у држави Мејн.

Најстарији члан клана Рокфелер и бивши шеф банке Чејс Менхетн, унук нафтног тајкуна Џона Рокфелера, трансфер породичног имања описао је као “поклон свим становницима Мејна”.

- Ова величанствена држава и њени предивни становници чине интегрални дио историје моје породице. Надам се да ће становништво заувијек моћи да ужива у овом парчету земље - истакао је у свом саопштењу времешни милијардер, који ће 12. јуна прославити 100. рођендан.

Земља ће бити предата на управљање непрофитној организацији која се бави одржавањем неколико резервата и паркова који представљају главну туристичку атракцију овог краја.

Рокфелерова кћерка Нива Рокфелер-Голдвин изјавила је да очева донација предвиђа да поклоњена земља буде коришћена за разне спортске активности, попут трекинга и јахања. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана