РИО: Почео најсекси карневал на свијету

Агенције
РИО: Почео најсекси карневал на свијету

Славном Копакабаном и улицама Рио де Жанеира одјекује карневалска музика, а широм града могу се видјети и раскошни костими на махом оскудно одјевеним плесачицама, по којима је карневал и постао глобално познат као најсекси карневал на свијету.

Врхунац карневала у Рију са спектакуларном парадом на Самбадрому на распореду је данас и сутра, али плесачице славних школа самбе већ играју - како на улицама Рија, тако и на улицама Сао Паула.

Слични секси костими дио су и карневалске традиције у Уругвају, гдје плесачице нимало не заостају за онима из Рија. На карневалу у Рију очекује се милион туриста уз неколико милиона мјештана.

Градоначелник Рио де Жанеира Едуардо Паеш протекли викенд кључеве града предао је Краљу Момоу, чије је право име Вилсон Дијас, и он ће сљедећих дана водити карневал.

Петодневни фестивал музике и плеса ове године одржава се, међутим, у сјенци страха од ширења опасног вируса зика и економске кризе.

Попут остатка Бразила и Рио де Жанеиро се бори са дубоком рецесијом и економском кризом, која није заобишла ни карневалску индустрију. Велике плесне школе на Самбадрому жале се да се градски фонд испразнио, а све је мање и приватних спонзора.

- Ситуација је тешка већ четири или пет година, али ове године је још горе зато што су сви у кризи и цијене расту - каже директор једне од школи самбе Марсио де Соуза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана