Раде Шербеџија најавио новогодишње концерте

ГС
Раде Шербеџија најавио новогодишње концерте

Легендарни глумац, песник , редитељ и музичар , Раде Шербеџија, се данас дружио са медијима поводом традиционалних новогодишњих концерата.

Ове године Раде ће се, са задовољством, дружити са публиком 21.децембра у мтс Дворани у Београду и сутрадан 22.децембра у Српском народном позоришту у Новом Саду.

"Концерти су названи "Ето пјесма" по врло успешном првом синглу са последњег албума "Не окрећи се сине" која је чак у Македонији проглашена и песмом године.

Песму је за мене написао Хусеин Хус Хасанефендић (лидер групе "Парни ваљак"), и носи неку лепу поруку у наслову. Кад се изговори "Ето пјесма", осећам оптимизам, иако ја имам и горке ствари у мојим песмама на концерту. " изјавио је Раде
Присетио се првих концерата, кад је наступао само уз пратњу друга за клавиром а син Данило свирао гитару. Како наглашава, није он певач, и ово нису класични концерти, више су представе испуњене песмом, поезијом, драмом, шансонама. Раде ће, заједно са својим бендом Западни колодвор , београдској и новосадској публици представити песме са новог албума, али и непролазне песме "Не дај се Инес" , "Имам пјесму за тебе", "Мени се душо од тебе не растаје", "Барбара", и друге из своје богате музичке каријере.


"Сваки мој концерт је другачији, увек убацим нешто ново, тако да и сам себе изненадим. Гледам и како публика дише, осетим све , па онда тако и бирам репертоар. Зависи и са ким наступам, например кад наступамо само Мирослав Тадић и ја, а он уме бити веома захтеван, нема места импровизацији, донекле је сличан и Влатко Стефановски.

Не мењам много репертоар у односу на градове где наступам, а наступам свуда по целој бившој Југославији, трудим се да буде исто за све. Мада у Србији волим да убацим и неке старе песме, староградске, да им дам неко ново рухо "истакао је уметник
У наставку је причао о новом албуму "Не окрећи се сине",који је назван према његовој песми из давне 1988. године коју је посветио сину Данилу, који је тада имао 17 година"


"Песма је заправо порука мом сину и свим синовима да се не окрећу за проблемима својих очева, да само гледају у живот напред, да покушају живети један бољи, исправнији, достојанственији живот, без икакве горчине. "
Шербеџија је за сада најавио једног важног и специјалног госта на концертима, а то је Мухарем Сербезовски , истакнути певач народне музике из Македоније
"Сербезовски је сјајан, биће ми главни гост, иначе је завршио студије права, тако да у екипи ћемо имати и правника, који је написао први речник ромско-српског језика", најавио је Раде.
Нагласио је да је на албуму сарађивао са значајном екипом музичара : Дамир Урбан је аутор текста за песму "Говорила је тако тихо, тихо, тихо", чувени споменути виртоуз на гитари Мирослав Тадић свира на песми "Неw Yорк" Арсена Дедића, хрватски гитариста Анте Гело у песми "Остала си увијек иста", аутора Ђорђа Новковића и Жељка Сабола. Ту су и сарадње са Габи Новак и Матијом Дедићем у Арсеновој песми "Од како те не волим", и "На нешто ме сјећа тај град" коју је Раде отпевао са аутором песме Дарком Рундеком. Свој ауторски печат је оставио на песмама "Шехерезада" и наведеној "Не окрећи се сине".
"Имам у плану да снимим и један албум искључиво од мојих ауторских песама, и такав бисмо и концерт одржали, где би биле само те нумере. Избројали смо да има 25 песама", најавио је могуће планове Шербеџија и додао
"Радујем се поновном сусрету и дружењу са верном публиком и извођењу песама са новог албума али И оних добрих старих на које су навикли. Биће испуњено љубављу, са посебним сензибилитетом, једна нежно и емотивно вече", поручио је Шербеџија.
Улазнице можете набавити у систему гигстиx и на благајнама мтс Дворане за Београд, односно на благајни Српског народног позориста за новосадски концерт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана