Принцеза Шарлот добила звечку од 30.000 фунти

Агенције
Принцеза Шарлот добила звечку од 30.000 фунти

Британска принцеза Шарлот, кћерка Кејт Мидлтон и принца Вилијама, прославила је јуче први рођендан, а скупи поклони су јој стигли од угледних гостију из 64 свјетске државе.

У њеној кутији за играчке већ се налазе поклони од краља, двије краљице, четири предсједника и три премијера, а пошто је ријеч о првом рођендану, добро обавијештен извор каже да ће за поклоне бити потребна цијела просторија у краљевској палати.

Кенсингтон палата је направила листу поклона које је принцеза добила, а међу бројним екстравагантним налази се сребрна звечка, која је поклон предсједника Мексика и његове супруге.

У "бици" скупих звечки ипак побјеђује она израђена од осамнаестокаратног злата, окићена дијамантима, рубинима и сафирима, вриједна око 30.000 фунти (око 38.000 евра).

Предсједник Кине поклонио је принцези Шарлот сет фигура од свиле, које представљају ликове из кинеског романа "Сан у црвеном павиљону". Када су Барак и Мишел Обама нешто раније посјетили Велику Британију, малој принцези су за рођендан поклонили слагалицу и плишаног пса.

Најпрактичнији поклон је добила од Пипе Мидлтон, а она јој је упаковала биоразградиве пелене.

Школе и различита удружења послали су принцези ћебад, одјећу, књиге, играчке, а Кејт и Вилијам захвалили су свима који су током прве године живота њихове кћерке послали поруке, писма и поклоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана