Принц Вилијам отворено о превеликом броју људи на Земљи

Агенције
Принц Вилијам отворено о превеликом броју људи на Земљи

Принц Вилијам упозорио је на то да би нагли раст популације могао да угрози опстанак живог свијета на Земљи.

"Само у наше вријеме, популација дивљих животиња смањила се за половину", рекао је принц Вилијам у уторак на гала вечери одржаној у Лондону.


"Мораћемо да радимо много више, и размишљамо много дубље, уколико у будућности желимо да одржимо заједнички живот људи и других биљних и животињских врста на планети Земљи", додао је.

Принц, који тренутно чека треће дијете, истакао је да би само у Африци до 2050. године популација могла да забиљежи двоструки раст, што је три и по милиона људи више мјесечно.

"Нема сумње да би ова појава могла негативно да се одрази на животно окружење дивљег свијета, и његов опстанак. Урбанизација, развој инфраструктуре и култивација представљају добру ствар сами по себи, али ће имати ужасан утицај на дивљи свијет уколико хитно не почнемо да радимо на плановима да то спречимо", рекао је.

Принц Чарлс, Вилијамов отац, још раније је изразио своју забринутост у вези са наглим растом популације. Он је током говора у Оксфордовом центру за исламске студије 2010. године упозорио да би свијет због претераног раста популације могао да се суочи са огромним проблемима.

Принц Чарлс је упозорио на то да Земља неће моћи да издржи постојање толиког броја људи.

"Свакако би помогло уколико би тај раст успорио, али би било од велике помоћи и то када би свијет смањио своју склоност ка конзумеризму", рекао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана