Принц Хари свједочи пред судом у процесу који је покренуо против Дејли Мирора

Танјуг
Принц Хари свједочи пред судом у процесу који је покренуо против Дејли Мирора

ЛОНДОН- Британски принц Хари појавио се данас у судници и положио заклетву у својству сведока у процесу који је покренуо против издавача таблоида Дејли Мирор, оптужујући га за хаковање телефона и друге незаконите операције ухођења.

Хари оптужује издавача Дејли Мирора да је користио незаконите технике у "индустријском обиму" да би дошао до жељених резултата, али британског принца очекује и унакрсно испитивање адвоката оптужене стране, која оспорава оптужбе, преноси АП

. Приц Хари, 38-годишњи син британског краља Чарлса ИИИ биćе први британски краљевиć још од друге половине 19. века који ćе бити саслушаван пред судом.

Прије њега, 1891. године се у својству сведока пред судом појавио Харијев предак, војвода од Кларенса и Авондејла, будући краљ Едвард ВИИ, који је сведочио на суђењу због коцкарског скандала.

Хари се одлучио да покрене судски процес и тражи одговорност британске штампе јер сматра да медији прогањају њега и његову породицу. Излажући принчев случај пред судом, Харијев адвокат Дејвид Шерборн рекао је да су британске новине од Харијевог детињства користиле хаковање и подметања да би се докопале информација које би могле да искористе за сензационалистичке насловне стране.

Адвокат Шерборн тврди да су приче о Харију биле велика инспирација за британску таблоидну штампу која је са око 2.500 чланака покривала све аспекте његовог живота током периода од 1996. до 2011. године - од повреда у школи, преко експериментисања са марихуаном и кокаином, до успона и падова са девојкама.

"Таблоидима ништа није било свето или изван дозвољене зоне", рекао је адвокат принца Харија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана