Прије 37 година саобраћајна несрећа прекинула је животе чланова "Црвене јабуке"

ГС
Прије 37 година саобраћајна несрећа прекинула је животе чланова "Црвене јабуке"

На данашњи дан, 18. септембра 1986. године, на путу за Мостар чланови "Црвене јабуке" доживјели су тешку саобраћајну несрећу у Јабланици.

 Аљоша Буха погинуо на лицу мјеста

На лицу мјеста погинуо је басиста групе Аљоша Буха, док је фронтмен и један од оснивача групе, Дражен Ричл задобио тешке повреде, усљед којих је подлегао 1. октобра 1986. године.

На његовој сахрани било је 10.000 Сарајлија.

- Ја тога нисам ни била свјесна. Послије су ми то причали, да се сатима и сатима одлазило с гробља. Цијелу ноћ, на хиљаде младих, сједили су и плакали поред хумке мог Дражена. То је мој Дражен заслужио јер су га сви заиста неизмјерно вољели. Његова ми је разредница рекла, кад је дошла код мене, послије сахране: "Дражен је био такво дијете, које је морало бити вољено." Ето, Дражен је сам постигао сву ту популарност, оданост, ту дирљиву љубав толико хиљада младих - том својом појавом, својим понашањем, својом веселошћу и добротом...

Могу вам само рећи: прољеће га донијело, јесен га однијела. Кратак је био вијек његов. Али, мислим да је - за те своје године - постигао много више него што би ко други за неки дужи, дупли живот. Живот му је био стварно садржајан - изјавила је је свијевремено Драженова мајка Елвира Деак.

Сарајлија и Зеничанин

Дражен Ричл, рођен у Сарајеву 12. марта 1962. године, био је један од покретача "Неw примитивеса", гитариста неколико сарајевских група, фронтмен и један од оснивача "Црвене јабуке". Ричл је једно вријеме био и гитарист састава "Елвис Ј. Куртовић", те глумац у "Топ листи надреалиста".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана