Прије 17 година је покорила Евровизију: Чиме се бави легендарна Руслана

ГС
Прије 17 година је покорила Евровизију: Чиме се бави легендарна Руслана

Како се приближава Евровизија тако се многи обожаватељи присјећају својих најдражих побједника, а међу њима је свакако и украјинска представница Руслана која је 2004. године запалила Европу својим наступом и однијела побједу.

Руслана је имала све елементе потребне за побједу - одличну пјесму под називом "Wild Dances " и више него атрактивну кореографију, глас и стас па се захваљући свему томе о њеном наступу препричава и дан данас, а на YouTubu има скоро 30 милиона прегледа.

Руслана данас има 47 година, али чини се као да је време за њу стало и да дана није остарила. Може се похвалити да је у топ форми, али и да јој популарност у родној Украјини још увијек велика.

Недавно је учествовала на форуму о култури, медијима и туризму у својој земљи, на што се осврнула и на свом профилу на Инстаграму.

"Често ме питају јесам ли се икада осјећала као културна амбасадорка Украјине? Можда то можемо другачије рећи, али једино што сам заиста жељела је да Европа осјети позитивне емоције које долазе из Украјине. Наши бубњеви, ритам, костими нешто је што се не може заборавити па ми се чини да смо успјели", написала је између осталог у објави.

Након побједе на Евровизији једно вријеме се бавила и политичким активизмом, а прије неколико година обожаватељи су могли да је виде на истом такмичењу у Лисабону гдје се појавила као подршка украјинском кандидату и њиховој земљи што је код многих обожаватеља и вјерних пратилаца Евровизије пробудило велику носталгију.

Активно је подржавала демократске процесе у Украјини током 2004. и 2005. године, чак је постала и њен својеврсни заштитни симбол, а своју музику је користила и у сврху борбе против трговине људима. Од 2006. до 2007. била је и заступница у украјинском парламенту, преноси Телеграф.

Руслана је од 1995. године у срећном браку с украјинским продуцентом и текстописцем Олександром Ксенофонтовим који је заправо аутор текста за њен незаборавни и победнички хит "Wild Dances ". Заједно воде фирму "LuxenBourg Studio " који се бави снимањем радијске и филмске музике.

Музиком је почела да се бави од малих ногу. Још као 4-годишња дјевојчица је почела да похађа музичку школу, а у младим данима је почела да пјева у бендовима. Дипломирала је на музичкој академији сјмер за пијанисту и диригента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана