Познате личности које су побјегле са градских улица и пронашле свој мир на селу

GS
Foto: Kurir

Бијег од градске вреве и своје уточиште на селу пронашле су неке од наших омиљених јавних личности. Наиме, испијање кафе по ресторанима замијенили су прелијепим погледом на своје њихове и воћњаке.

И док Ненад Јездић ужива у прављењу ракије, Александар Радојчић је посадио боровница, а Марија Петронијевић обожава да проводи слободно вријеме са својим животињама.

Ево који су се све познати посветиле пољопривреди и сточарсву и не намјеравају да се враћају у град!

Недавно је млади глумац Марко Васиљевић испричао како са братом гаји орахе. Њега је јавност завољела у серији „Тајне винове лозе“ и његов лик потиче из породице која се бави виноградарством.

- У последње време помало могу да бирам шта ћу да играм, до скоро сам био пресрећан кад ми понуде било какву улогу. Надам се да ћу моћи да живим само од посла за који сам се школовао, али волео бих да имам и план Б. Можда сам новац који сам уложио у земљу могао да потрошим на путовања или да купим мотор, што и приличи мојим годинама. Али, гледам дугорочно. Далеко од тога да су ми потребни милиони, скроман сам човек, само бих волео да до четрдесете имам финансијску одступницу која ће ми омогућити да се глумом бавим у мери и на начин који мени прија - рекао је једном приликом млади глумац за „Хело“ магазин.

Синиша Ковачевић и Љиљана Благојевић

И драмски писац Синиша Ковачевић и његова супруга глумица Љиљана Благојевић из града су се одселили у село Сурдук. Стан у Београду оставили су ћерки Калини, а они тек с времена на време дођу јер им, како су обоје изјавили, живот на селу и далеко од градске вреве изузетно прија.

- Одселили смо се у Сурдук, поред Дунава, у кућу с двориштем из којег поглед пуца на винограде. Сада имам више времена да читам и размишљам о себи. Лежем раније, а будим се природно. Земун је некада имао атмосферу малог града, али добио је брзину Београда. Ипак, остао ми је прва љубав, ту сам рођена, одрасла, ишла у школу, ту су ми били први изласци - рекла је својевремено Љиљана.

Марија Петронијевић

Глумица Марија Петронијевић посљедњих година у потпуности је посвећена пољопривреди. Она се вратила у своје родно село Висибаба код Пожеге, где узгаја башту, има пластеник, вози трактор, гаји овце и све оно што живот на селу подразумијева. Више пута до сада је говорила о томе како је тамо пронашла свој мир, те да се осјећа лијепо и корисно бавећи се пољопривредом.

Ивана Михић

Ивана Михић већ неко вријеме се баш и не појављује у јавности, а разлог томе је што се бави другим стварима. Наиме, она се посветила узгајању воћа и поврћа.

- Наше непрскано поврће и воће подршка је труду да се здравије хранимо. Земља на нашем плацу по квалитету је пете категорије што је за гајење поврћа лоша стартна позиција. Има глине, па је тешко и окопавати и плевити. И поред тих препрека успевамо да одгајимо неколико култура - написала је Ивана на Инстаграму.

- Помоћ комшија и пријатеља пољопривредника од великог је значаја. Тако смо, на пример, успели да набавимо стајско овчије ђубриво, да инсталирамо заливање ‘кап по кап’… Сећам се кад смо засадили прву ‘башту’, моји родитељи и ја, осамдесетих година, свакодневно смо је обилазили и седећи на клупици загрљени посматрали њен развој. Пролетос сам тако и ја, по завршеној садњи и формирању леја, села на исту ту ‘клупицу са погледом’ а телом ми је прострујала чудесна милина. Моја мајка је одврнула чесмицу и пустила воду кроз систем за заливање. Нега управо засађених живота тада је почела и траје још увек, а плодови свакодневно пристижу - додала је глумица.

Бранко Јанковић

Глумац Бранко Јанковић прославио се улогом у серији „Војна Академија“, а након што се оженио, са супругом и троје дјеце вратио се у место одакле потиче. Наиме, он долази из мјеста Гуњаци код Осечине пут Бањалуке. Тамо данас има фарму коза и бави се пољопривредом.

- Извор мог идентитета је моје родно место. За мене је моје село Гуњаци изузетно важно јер сматрам да, захваљујући њему, имам толико енергије. Тако сам и дошао на идеју с козама, мада сам у први мах замислио да ми то буде хоби. Није ми циљ профит, циљ ми је да људи препознају квалитет и труд - рекао је глумац једном приликом, па додао:

- Не можете да замислите колико се тражи домаћи, обичан, квалитетан козји сир. Иза мене већ постоји 35 људи који раде са мном у фирми, морам да бринем о њиховим породицама, имам и близу 30 коопераната, око 1.500 коза.

Александар Радојичић

Александар Радојичић покренуо је производњу акаи бобица. Глумац је из Лондона у Београд донео бразилски бренд, а на идеју о ппокретању свог бизниса била му је жеља за самосталности и сигурности.

- Иако је предузетништво све осим сигурно, сматрам да је добро имати и опцију Б, као и Ц. Не знам да ли ћу имати ту срећу да се целог живота бавим глумом и да од ње живим - истакао је Радојичић.

Ален Исламовић

Пjевач Ален Исламовић се за време пандемије коронавируса, док није било концерата и наступа, посветио узгајању лешника, а сада планира да посао прошири и на бављење туризмом.

Дарко Рундек

И музичар Дарко Рундек покренуо је свој посао након што се преселио у Француску, у једно место надомак Провансе.

Он тамо на једној фарми производи свој хљеб, зимницу и пиво.

- Ја сам сад у покрајини Севен, брдовит крај изнад Провансе. Има велики национални парк у близини. Учествујем у животу једне колективне фарме, која, осим што се већином сама прехрањује, производи хлеб, зимницу и пиво. Све је органско - рекао је Рундек у интервјуу за Аваз.

Ненад Јездић

Ненад је прије неколико година одлучио је да вријеме проводи више у селу него у граду па се тако вратио родном селу Забрдица које се налази код Ваљева. Ненад Јездић се бави производњом ракије, а идеја му је да у бизнис укључи своје четворо дјеце како буду стасавала, уколико то буде и њихова жеља. За све што треба да се уради на плацу, као и са одржавање воћки, брање... ангажује сељане и врло је поносан због тога.

На дједовини код Ваљева прве воћке је засадио још прије скоро 15 година. Тада је имао 70 ари, а сада 20 хектара озбиљног бизниса, гдје воће расте, прерађује се, ферментише и дестилише. У подруму куће смјештена су бурад са ракијом, а то пиће производи од различитог воћа. Идеја му је да у посао укључи своје четворо дјеце када буду одрасла, преноси Стил.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана