Породица Марине Туцаковић: Хвала свима, молимо за приватност

Танјуг
Foto: klix.ba

БЕОГРАД - Супруг и син Марине Туцаковић, Александар и Милан Радуловић, захвалили су данас за све изјаве подршке, саучешћа и пријатељства и замолили јавност да поштује њихову приватност и жеље и да се сахрана обави интимно, у кругу породице и пријатеља.

"Ми смо изгубили мајку и супругу, животног сапутника, а не национално благо. Марина никада није волела патетику и масовно обележавање њене смрти било би против духа по ком је живела и радила. Њена жеља је увек била да буде сахрањена у породичној гробници, заједно са својим сином Милошем, а не у Алеји Великана", навели су чланови породиоце у саопштењу.

Додају и да није вољела помпу.

"Њена жеља је била да се сахрана обави интимно, у кругу најуже породице и пријатеља, уз присуство свештеника и опело. У виду епидемиолошке ситуације и у жељи да заштитимо наше најближе од те страшне болести која је на крају свега однела Марину, желимо да се опростимо од ње без присуства публике и новинара", навели су супруг и син.

Најавили су да ће, како би испоштовали пријатеље, сараднике, поштоваоце, а и јавност, бити одржана комеморација након 40 дана жалости, а тачан датум и мјесто догађаја биће накнадно саопштени под окриљем управе града.

"Поштујмо Маринине жеље, као што волимо њене песме, будимо одговорни према ситуацији, као што би она била, и пустимо ожалошћене да тугују у миру", замолила је породица.

Они су навели да је Марина Туцаковић преминула 19. септембра у 67. години живота, усљед компликација изазваних обољењем ковид-19 након вишегодишње борбе с раком.

"Умрла је брзо, пар дана након што је хоспитализована. Њена болест је већ неколико месеци водила битку против ње, а ковид је успео да је покоси за само неколико дана. Умрла је ван своје кући, у несвесном стању, и отишла на небо оставивши своје најближе, мужа и сина", навели су.

Додали су и да је сваки минут који је Марина провела у болници за њих био дуг као година.

Истичу и да се она увијек одговорно пазила за ових годину и по дана пандемије, али да је само један тренутак био потребан да буде изложена вирусу који је обесмислио године њене битке с раком.

"Није стигла да прими прву дозу вакцине због терапије коју је управо завршила. Слаба и болесна, није имала ту срећу да себе заштити, а то јој је била жеља", написали су чланови породице.

Они су захвалили свима који су били уз Марину од првог дана кад је сазнала да је болесна и да им је значио сваки израз пријатељства у свим тешким тренуцима.

"Знамо да је Марина многим људима много значила, да је била вољена и цењена и као човек и као уметник. Да је Марина оставила трајан траг на музичку сцену Србије и региона је нешто чиме се поносимо и по чему нам је драго да ће се она памтити. Знамо да се многи тренутно осећају ожалошћено", навели су Александар и Милан Радуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана