Пол Макартни, Џеј Зи, Дре, Мадона - најбогатији упркос пандемији

ГС
Foto: скриншот

Иако је раздобље пандемије јако коштало многе музичаре, о чему свједоче и отказани концерти, поједини су кризу због коронавируса добро уновчили.

"Ceworld Magazine" је направио листу најбогатијих музичара у 2021. години. Портал преноси да ових пет имена у музици држи листу најбогатијих, то јест оних које пандемија није срушила са трона.

С нето вриједношћу од отприлике 1,28 милијарди долара, Пол Макартни је најбогатији музичар на свијету, а иза њега је британски композитор мјузикла Ендру Лојд Вебер са 1,2 милијарде долара.

Следећи је Џеј Зи, са милијарду долара, који је у историји музике проглашен најутицајнијим хип-хоп умјетником. Има 75 милиона синглова широм свијета и освојио је многе награде, укључујући Греми, и то чак 22 пута.

Следећи на листи је Херб Алперт - 850 милиона долара, који је био најпознатији амерички џез трубач. Добио је доживотну награду Греми 2007. године.

Шон Комбс - Диди је пети најбогатији музичар на свијету, с богатством од 825 милиона долара. Др. Дре је заузео шесто мјесто с богатством од 800 милиона долара, а иза њега је Мадона са 580 милиона долара

Осмо мјесто на листи држи кубански музичар и продуцент Емилио Естефан с 500 милиона долара, затим долази легендарни Елтон Џон који своје богатство од 480 милиона долара радо даје и у хуманитарне сврхе.

Публику је подсјетио на своју славу биографским филмом "Rocket man" у коме су обожаваоци могли да упознају тежак, али и раскошан живот Елтона Џона кога у филму глуми Тарон Егертон.

На десетом мјесту је рок бенд Колдплеј са зарадом од 475 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана