Почиње Демофест

Александра Глишић
Почиње Демофест

Јубиларни, десети "Демофест", најпознатији фестивал демо бендова у југоисточној Европи, почиње данас на тврђави Кастел у Бањалуци.

Љубитељи доброг звука имаће прилику да уживају у наступима бројних интернационалних и регионалних музичких звијезда, као и 50 демо бендова из цијелог региона, који ће наступати на двије фестивалске бине.

Током три дана фестивала, до 22. јула, у ревијалном програму "Демофеста" наступиће Рудиментал DJ сет, Марки Рамоне, Ky-Mani Marley, "Freemasons", "Funkerman", "Дубиоза колектив", као и Едо Маајка, "Bad Copy", Лачни Франз, "Пројект Ракија", захваљујући генералном спонзору јубиларног "Демофеста" – "Бањалучкој пивари". Засвираће и прошлогодишњи побједници "Seine", "Летарг" и "Дегенеза", док ће за локалну подршку бити задужени "Сопот", "Shanghai Streer Fight" и "Важно обавјештење".

Адико банка је званична партнер банка "Демофеста". Директор Адико банке а.д. Бањалука Марио Иванковић и директорица "Демофеста" Бранкица Јанковић потписали су јуче уговор о спонзорству јубиларног издања овог фестивала.

- Оно што повезује Адико банку и "Демофест" јесте заједничка регионална публика и храброст да се размишља и дјелује ван крутих оквира наших индустрија. Адико је модерна регионална банка која посебно води рачуна о млађој популацији те на овај начин изграђује мостове повјерења и знакове препознатљивости - рекао је Марио Иванковић.

Уз главни програм, сви посјетиоци тврђаве Кастел ће моћи да се забаве уз разне друге садржаје, који су припремили организатори и спонзори фестивала.

- Радујем се поновној сарадњи и желим искрено да захвалим у име свих младих музичара из земаља региона којима је Адико банка, заједно са другим спонзорима фестивала, омогућила да дођу у Бањалуку и покажу музички таленат и креативно стваралаштво, одмјеравајући снаге са својим колегама - каже Бранкица Јанковић.

"Демофест" је уврштен на УНЕСКО листу пројеката од посебног значаја за повезивање и развој култура у земљама Европе. Пријатељ фестивала је компанија "м:тел", а официјелни телефон фестивала "Huawei P10".

Дневни програм

Поред вечерњег програма, "Демофест" је и ове године спремио дневне садржаје током сва три фестивалска дана. Све активности дневног програма фестивала биће организоване у Банском двору Културном центру. У оквиру дневног програма публика ће моћи да присуствује округлом столу "Жене у умјетности" и промоцији књиге Ведране Рудан "Мушкарац у грлу". Овај дио фестивала обухвата и "Диња – стендап шоу" са Сандром Силађев - Дињом, чак четири изложбе, промоцију албума првенца групе "Сеине", побједника претходног "Демофеста", као и промоције локалних бендова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана