Почело суђење Гвинет Палтроу због незгоде на скијању у САД

Танјуг
Почело суђење Гвинет Палтроу због незгоде на скијању у САД

Америчкој глумици Гвинет Палтроу почело је суђење данас по приватној тужби коју је поднео Тери Сандерсон (76) са тврдњом да се глумица сударила са њим 2016. године и повредила га док је скијао у Парк Ситију у Јути у једном од најлуксузнијих скијалишта у САД.

Према прелиминарним наводима из суда, чини се да ће порота морати да утврди који је скијаш, Палтроу или Сандерсон, био на спусту, јер према правилима на стази, онај који су испред, или се спуштају имају првенство и морају да се избегну.

Предвиђено је да поступак траје осам дана,а очекује се да ће глумица и њена деца сведочити, преноси ББЦ.

Глумицу је у грађанској парници тужио Сандерсон, пензионисани оптичар, који је пред судом изјавио да је Палтроу налетела на њега у одмаралишту Дир Вали, у Парк Ситију.

Палтроу је поднијела противтужбу, а њен адвокат тврди да је за несрећу крив Сандерсон и да су његове тврдње "апсолутна бесмислица".

Пензионер тврди да је глумица "скијала без контроле", а да је од ударца задобио повреду мозга, поломио четири ребра и друге озбиљне повреде.

Сандерсон је изјавио да је Палтроу неопрезно скијала низ падину и да је дошло до судара, и да га је она оставила на земљи док су она и њени пријатељи наставили да се спуштају стазом у скијашком ризорту Дир Вали, познатом по уређеним стазама.

Након што је одбачена његова првобитна тужба у којој је тражио 3,1 милион долара, Сандерсон је изменио захтев и сада тражи 300.000 долара, док је Палтроу поднела противтужбу као одговор, тражећи адвокатске трошкове и један долар одштете, наводећи да је Сандерс заправо кривац за судар, да преувеличава своје повреде и покушава да искористи њену славу и богатство.

До несреће је дошло у фебруару 2016. на стази за почетнике у скијашком центру Дир Вали, гдје је Палтроу била на одмору са породицом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана