Пјевачица добила дјецу у 50. години

ГС
Foto: Друштвене мреже

Пјевачица Јасминка Хамза Тајчи удала се прије неколико година, а сасвим неочекивано родила је близанце у 50. години.

Како каже, наду и вјеру да ће постати мајка једног дана, никада није изгубила.

– Када сам се удала прије неколико година, жељела сам одмах дјецу. Међутим, није нам се дало. Наду и вјеру да ћу постати мајка нисам губила, али Петер и ја смо се у разговорима помирили с тим да ћемо живјети наш складан живот и без дјеце ако их не буде. Али, знате како се каже: ‘Човјек снује, а драги Бог одлучује’. Када смо изгубили сваку наду да ћемо постати родитељи, када смо се опустили и препустили неком другим стварима у животу, десило нам се оно за чим смо чезнули. Остала сам трудна – рекла је пјевачица једном приликом, па наставила.

– Било је то у Будви. Мој муж и ја жељели смо да проведемо одмор у том лијепом граду, а позната сам по томе да волим да ноћу изађем и да мало плешем. Тако смо отишли у један ресторан који је имао уживо музику и већ је био попуњен. Мада је конобар био љубазан и нашао нам мјесто, почела сам да хистеришем, да вичем, да се љутим. Све ми је сметало. Мој Петер је покушао на све начине да ме смири, изађе у сусрет, међутим мени је и он сметао. Мислила сам да сам уморна, контала на неке сасвим друге ствари, али не и на трудноћу. Чак и када смо се вратили у Јабланицу гдје уживам да будем са мојом браћом и њиховом породицом и ту сам била нервозна и једва чекала да се вратим у Нинберг. По повратку нисам ни тада помишљала да сам у другом стању, а ја сам била све, само не она стара Тајчи. Онда сам у договору са супругом отишла на претраге да сазнам шта је разлог мојој нервози, узнемирености. Тада је услиједила шок дијагноза: трудноћа. Мислила да ћу пасти у несвест од среће. Једноставно нисам се надала. Мислила сам да сам тешко болесна, да ми је стотину неких других ствари, али трудноћа ни у сну. Одмах сам назвала супруга, он је дошао по мене и онда смо као мала дјеца плакали од среће. Био је то дан и момент који нам је промијенио животе и које ће нам тек промијенити, али набоље – рекла је пјевачица тада.

Тајчи је на свијет донијела близанце, а својим примјером дала је наду многим женама које желе да постану мајке.

Вантјелесна оплодња никада није долазила у обзир

– Вантјелесна оплодња никада није долазила у обзир. Одувијек сам жељела дјецу, али само природним путем, а ето када смо се најмање надали мени и мом супругу се то десило. Због тога сам још срећнија – објаснила је тада Тајчи, како преноси „Ексклузива.ба“, па је додала:

– На страни мог супруга никада није било близанаца, али онда сам се мало распитала код моје уже и даље родбине те сам сазнала да је било близанаца у породици, па сам ето тако наставила ту традицију у поодмаклим годинама. Ова дјеца су дар с неба и ја ћу бити најбоља и најсретнија мајка на свијету. А поручујем многим женама које желе дјецу, да не губе наду и вјеру јер до судбине се побјећи не може, а она те обрадује када се најмање надаш – испричала је тада пјевачица, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана