Ово је право име Алена Исламовића, одлучио га је престати користити због музичке каријере

Kliks
Foto: Printscreen/youtube

Босанскохерцеговачки музичар Ален Исламовић се заправо не зове овако. Одлучио је престати користити своје право име јер сматра да оно није било пригодно за његов имиџ.

Наиме, група Дивље јагоде је почетком осамедесетих година прошлог вијека постајала све популарнија, а продуцентима је привукао пажњу млади пјевач Алија Исламовић.

"Када се десио успон Дивљих јагода, групе у којој је Исламовић пјевао, челници некадашњег Југотона дошли су на идеју која се њему у почетку није свидјела. Предложили су Алији да користи умјетничко име Ален, уз образложење да то боље звучи и да ће тако стећи велику популарност међу публиком. Он се мало нећкао, није хтио да мијења своје име, али убрзо је попустио и послушао савјет надређених. Данас готово нико не зна да се Ален заправо зове Алија", казао је неименовани извор за Курир.

Пјевач је једном приликом потврдио да су ови наводи истинити.

"Тачно је. Нема ништа чудно у томе, многе свјетске звијезде одаберу друго име којим се представљају у јавности, најчешће неко које звучи примамљивије. Тако је било и у мом случају", закључио је Исламовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана