Ово је најбогатија глумица на свијету: Своје богатство је зарадила сама

Г.С.
Ово је најбогатија глумица на свијету: Своје богатство је зарадила сама

Рис Витерспун је Форбс прогласио најбогатијом глумицом свијета која је сама стекла своје богатство.

У четвртак је пословна публикација објавила своју ажурирану листу "Најбогатијих жена које су самостално стекле богатство" за 2023. годину, а глумица се налази на 59. мјесту.

Док је запањујућа нето вредност звијезде "Legally Blondeе" од 440 милиона долара доспела само до доње половине листе од 100 особа, глумица је била једина груписана у категорији "забава".

Међу осталим женама на листи су биле ТВ сценаристица Шонда Рајмс, комичарка Елен Деџенерес и пjевачице Тејлор Свифт, Ријана и Мадона. Док су све четири раније глумила у филмовима, њихова примарна професија није глума.

Остатак листе - на чијем је врху предузетница Дајан Хендрикс са нето вриједношћу од 15 милијарди долара - укључује жене у моди, здравству, технологији и још много тога.

Витерспун (47) је најпознатија по томе што је предводила низ хваљених филмова током своје разнолике, деценијске каријере, укључујући "Човјек на мјесецу" (1991), "Pleasantville" (1998), "Избор" (1999) и " Дивље" (2014).

Она је такође међу најплаћенијим глумицама у индустрији, зарадивши огромних 35 милиона долара 2023. године, према веб страници Women in the World.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана