Откривена велика краљевска превара о Дајани и Чарлсу: Због искомплексираног принца обмањивали цио свијет

Г.С.
Откривена велика краљевска превара о Дајани и Чарлсу: Због искомплексираног принца обмањивали цио свијет

Краљ Чарлс III и његова прва супруга, покојна принцеза Дајана, често су били фотографисани заједно током њиховог 15-годишњег брака, а званичне фотографије забиљежиле су све, од њихове вјеридбе до рођења њихова два сина, принца Вилијама и принца Харија.

Но сада је испливао један необичан детаљ на многим од њих који је збунио краљевске обожаваоцее, а то је висина краља Чарлса. Неколико фотографија монарха и покојне принцезе - која је трагично преминула 1997. године - показују да је Његово Величанство неколико центиметара више од Дајане, али у стварности пар је заправо био исте висине, тачно 178 центиментара.

Принцеза Дајана често је носила ципеле које су биле равне или су имале врло малу пету како не би надвисивала свог тадашњег супруга, а чак је морала пажљиво да бира своје венчане ципеле како би била сигурна да није превисока. Но упркос њиховој висини, Чарлс на многим фотографијама изгледа знатно виши од Дајане.

Сада је један од обожаватеља на друштвеним мрежама подијелио низ управо таквих фотографија, након чега су се многи огласили у коментарима и проговорили о том необичном детаљу.

"Зато је увијек нагињала главу према доле. Носила је и равне или врло ниске штикле", "Његово Величанство је можда стајало на кутији", закључили су неки од њих.

Према чланку објављеном на The Society Pages, то би могло да има везе с друштвеним очекивањима да би мушкарци требали да буду виши од жена.

"Они су обично били намјештени тако да одају утисак да је он знатно виши од ње, или барем да прикрију чињеницу да није. Покушај да Чарлс изгледа виши је друштвена преданост идеји да су мушкарци виши, а жене ниже. Када наша сопствена тијела и наши партнери не слиједе ово правило, понекад ћемо се јако потрудити да сачувамо илузију", појаснила је професорка на Occidental Collegu Лиса Вејд.

Иако то није потврђено као званични разлог, то би могло да буде објашњење зашто су краљ Чарлс и принцеза Дајана били исте висине на већини заједничких фотографија преноси  dnevnik.hr

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана