Отказана ревија познатог бренда и то послије 24 године дуге традиције

klix.ba
Отказана ревија познатог бренда и то послије 24 године дуге традиције

Компанија за производњу доњег веша "Викторијас сикрет" отказала је своју годишњу ревију због све мање телевизијске гледаности и све чешћих критика упућених овом догађају.

Одржавање овог шоу-програма је почело 1995. године и некада је био важан догађај у поп култури, који је сваке године привлачио милионе гледаоца. Међутим, важно је нагласити да је прошле године имао најнижи рејтинг свих времена, а уз то је разљутио добар дио јавности која је овај догађај окарактерисирала као нешто застарјело и сексистички.

Л Брандс, матична компанија Викторијас сикрета, изјавила је да је важно убрзано развијати маркетиншку стратегију када дође до оваквих ситуација.

"Морамо да смислимо како да унапредимо позицију марке и на најбољи начин пренесемо то купцима. Ипак, не смијемо да заборавимо ревије које су важан аспект бренда и изузетно маркетиншко достигнуће", рекао је Стјуарт Бургдорфер, главни финансијски директор Л Брандса.

Годишња ревија увела је у свијет моделинга неке од најбољих свјетских супермодела који су често носили сложене комаде одјеће. Она је била прекретница у каријери многих супермодела, укључујући Тајру Бенкс, Хајди Клум и Миранду Кер. Међутим, чини се да су се промијенљиви ставови управе одразили на продају и суштину производа марке, пише klix.ba. Лоша продаја производа Викторијас сикрета све је очигледнија, а управа је извијестила о нето губитку у износу од 252 милиона долара у трећем тромјесечју ове године.

Овај бренд доњег веша суочио се и с бројним контроверзама. Прошле године услиједила је читава серија критика које су одговор на интервју у Вогу с тадашњим главним маркетиншким директором Едом Разеком, који је предложио да транссексуални модели не би требало да буду иео догађаја. Касније се извинио због коментара и напустио је компанију почетком ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана