Они су славни и уплетени у разне злочине

Агенције
Они су славни и уплетени у разне злочине

Иако многи санајају о слави какву имају познати са ове листе, виде само ону њену љепшу страну.

Давање аутограма, бесконачно фотографисање, живот у раскошним вилама и скупи аутомобили, љетовања на јахтама... Да, све то јесте дивно, али са славом долазе и проблеми.

Џек Николсон

Роман Полански користио је Николсонову кућу како би фотографисао, дрогирао и силовао 13-годишњу дјевојчицу. Глумац је у то вријеме био на скијању у Колораду, а његова тадашња дјевојка с којом је живио, Анђелика Хјустон, вратила се прекасно да спријечи оно што се догађало иза затворених врата.

Дејвид Летерман

Познати водитељ у свом шоуу публици је признао да је жртва уцијене и да од њега уцијењивачи траже два милиона евра да не открију бројне везе које је имао са својим запосленима, а посебно с нагласком на Стефани Биркит, која се годинама појављивала у његовом шоуу.
Умјесто да плати, Летерман је све испричао током једне емисије.

Џон Траволта

И славни холивудски глумац се такође нашао на мети уцјењивача, болничара који је бринуо о Траволтином сину исте вечери када је његов син умро. Болничар Тарино Лајтбурн запретио је глумцу да ће објавити потписани документ у којем стоји да је Траволта одбио да пошаље сина у болницу и да је затражио износ од 20 милиона долара.

Колин Фарел

Ирски глумац још је као тинејџер осумњичен за покушај убиства током једне посјете Сиднеју. Полиција га је привела јер је особа јако слична Фарелу пребила мушкарца, запалила његову кућу и оставила га у пламену да умре. На сву срећу, глумац је имао алиби. У то вријеме био је на журци изван града на којој се толико напио и надрогирао да се онесвијестио. Прво је чак и сам посумњао да је можда учинио то за што га сумњиче.

Стивен Спилберг

Познати редитељ се шокирао када је сазнао да је полиција ухапсила језивог манијака недалеко од његове куће, а код себе је имао бритве, нож и самољепљиву траку. Полиција је у разговору с овим човјеком сазнала да је живио у увјерењу да Спилберг жели да га он силује. То је толико узнемирило редитеиља да је дуго страховао од тога да ће се манијак појавити на снимању филма “Спасавајући војника Рајана”, маскирати у војника и покушати да га упуца.

Стив Меквин

Превара је лоша ствар, али спасла је живот глумцу Стиву Меквину. Он и Шерон Тејт су били стари пријатељи и она га је позвала на журку у своју кућу. Међутим, глумац се те вечери спетљао са женом коју је упознао и није се појавио на журци на коју су упали сљедбеници Чарлса Менсона и поубијали све на које су наишли.

Руперт Мердок

Браћа Артур и Низамоден Хосеин 1969. године су одлучили да отму тадашњу Рупертову супругу и да затраже откупнину. Међутим, неспособни отмичари забуном су отели Мердоковог замјеника који је позајмио његов аутомобил док је Мердок био у Аустралији.

Тејлор Свифт

Брајс Роули опљачкао је банку како би импресионирао младу пјевачицу. Украо је 1600 долара, одвезао се до њене куће и одлучио да јој поклони украдени новац. Али пјевачица није била код куће, па је заљубљени пљачкаш на крају бацио новац преко ограде.

Џастин Бибер

Помахнитали фан младог пјевача, 45-годишњи Дана Мартин који је у то вријеме служио доживотну казну затвора, наручио је убиство поп идола. Ангажовао је двоје атентатора којима је наредио да пјевача отму, кастрирају и затим задаве краватом. Мартин им је обећао 2500 долара по тестису. Полиција је на вријеме открила овај план и ухапсила атентаторе.

Опра Винфри

Најмоћнија жена забавне индустрије постала је жртва уцијене након што се Кифер Бонвилаин докопао 12 сати дугог снимка разговора једног од запослених у њеној компанији. Бонвилаин је намјеравао да изда књигу на темељу илегално добијеног снимка и извуче 1,5 милиона долара (или од издавача или од ње саме). Она то није учинила, а он је ухапшен након што је друга компанија одлучила да исплати тај износ. Након што су оптужбе одбачене, покушао је да тужи Опру Винфри због лажних изјава које су довеле до хапшења. Тражио је 180 милиона долара због нарушеног угледа.

Џоди Фостер

Позната глумица била је студенткиња на Јејлу када је уплетена у случај помахниталог Џона Хинклија, који је покушао да изврши атентат на тадашњег предсједника Роналда Регана. Хинкли је био опсједнут младом глумицом, а атентатом на Регана желио је да привуче њену пажњу и да је “импресионира”.

Бенедикт Камбербач

Током снимања серије у Јужној Африци британски глумац и његови пријатељи су отети након што им је на напуштеном путу пукла гума, а прилику је искористила група од шест мушкараца који су их напали и под претњом оружјем стрпали у возило. Глумац је успио да испреговара да их пусте и на крају су само опљачкани.

Мик Џегер

Чланови злогласног мотоциклистичког клуба “Хелс енџелс” намјеравали су да убију пјевача Ролингстонса након што их је јавно критиковао због убиства које су чланови тог клуба починили на концерту у Алтамонту. Довеслали су до његове куће, али на крају су једва извукли живе главе након што је олуја преврнула њихов чамац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана