Он је био велика љубав Лепе Брене

АТВ
Foto: X.com

Пјевачица Лепа Брена започела је своју каријеру давне 1980. године, а медији су непрестано писали о њеним наступима, али и о приватном животу.

У то вријеме медији су писали о њеној удаји за новинара Ратка Кнежевића. Међутим, од њиховог вјенчања није било ништа.

Брена се шест година касније удаје са тениску звијезду Слободана Бобу Живојиновића, а прича се како ни Боба прије овог интервјуа није знао неке детаље из њеног живота.

Децембар 1985: Вијест да се Лепа Брена удаје за младог новинара Ратка Кнежевића није узбудила само Кикинду, то јест "Естраду Кикинда", него и сусједни Зрењанин. И то не без разлога. Јер лијепа, стасита, дугонога и дугорука пјевачица оставила је за собом дубоке трагове у Зрењанину. Не само да је у овом граду стекла многобројне обожаваоце него су ту остали и многи који су с њом били блиски. А за Зрењанин Брену везују још и успомене на једну идиличну, рекли бисмо и романтичну, љубав.

Јер, њена романса са зрењанинским љепотаном и ди-џејем Мирком Крлићем никоме није личила на необавезну, пролазну везу. Та је веза дуго трајала, а и сама Брена је, у једном интервјуу, изјавила да постоји један дечко којег искрено воли.

Многи су се тада питали ко је тај загонетни дечко, а само су Зрењанинци знали да је то њихов ди-џеј - младић висок, стасит, креолског лица, љепотан какав једино и пристаје уз љепотицу која је узвитлала духове широм Југославије.

"Тачно је да је Лепа Брена дуже вријеме била моја дјевојка и да смо се вољели. Али, сада је то већ прошлост и ми смо сада само добри пријатељи. О ономе што прича зрењанинска чаршија, да је требала да се уда за мене и да је, тако рећи, све већ било готово - могу рећи да је све то машта и нечије лијепе жеље... Ја могу да изјавим да је, послије нашег забављања, Брена за мене била и остала велики пријатељ", испричао је он.

"И право да вам кажем, нимало се нисам изненадио када је недавно објављено да се удаје. Јер, ја за ту њену жељу већ одавно знам. Док смо били заједно, често ми је говорила: 'Мирко, највећа ми је жеља да заснујем своју породицу. Стално ме прогони мисао да ће слава једнога дана проћи, а ја остати сама...' Од тог страха никако није могла да се ослободи, поготово што је стално била одвојена од родитеља, који живе у Брчком", изјавио је својевремено Крлић за "Југопапир" и "Сабор".

"Брену сам упознао када је први пут наступала у Зрењанину. То је било прије неколико година, када је као још неафирмисана пјевачица пјевала у хотелу Војводина. Свидјели смо се једно другом на први поглед. И почели смо да се забављамо. Ја сам тада радио као диско-џокеј у Дому младости, а касније доле у бару. Брена је у нашем граду пјевала у два маха по неколико мјесеци, а виђали смо се и касније када је отишла из Зрењанина", причао је он и додао:

"Док је овдје гостовала, ријетко је прошао који дан а да нисмо били заједно. За то вријеме ја сам је добро упознао и могу рећи да је њен свакодневни живот потпуно одударао од њене улоге пјевачице и забављачице у локалу. На радном мјесту, она је до краја била професионалац, а послије тога - сасвим обична, морална жена, уз то, за своје године, и веома интелигентна. Знала је шта хоће!".

Као што је познато, она је наступала само у бољим ресторанима, а послије тога се вртоглаво успјела на сам врх југословенске естраде. Иако је вољела да пјева, бити запажена, ипак, чим би завршила свој наступ, повлачила се у своју хотелску собу.

"Вољела је дискретна мјеста, да је радознали не оптерећују. Знала је добро да разликује ко су јој искрени пријатељи, а ко су они који то само глуме. Још у току првих контаката с Бреном, запазио сам њену велику жељу за стварање породице. Жарко је жељела да живи у породичном кругу, с дјецом, коју је одувијек обожавала", причао је Бренин бивши.

"У оном другом дијелу свог живота, то јест, изван естрадне сцене, Брена се трудила да буде што обичнија, што једноставнија. С обзиром на њену корпуленцију, многи вјероватно мисле да је она сигурно и љубитељ доброг залогаја. Међутим, стварност је друкчија: иако наочита и крупна дјевојка, она баш не поклања неку нарочито пажњу јелу", додао је.

Открио је и гдје би најчешће ишли када би били слободни.

"Када је била слободна, ми смо најрађе одлазили код мојих или код њених пријатеља. Биле су то кућне посјете и на тим седељкама смо о свему и свачему ћаскали. На естрадној сцени, Брена је имала друге преокупације. Настојала је да буде прави професионалац - да што боље отпјева неку пјесму, да то буде права вриједност. Она је уживала у свом послу. Некима су сметали они њени неуобичајени ефекти, па и оно јахање гостију, али - то је била само споредна, пропратна игра", изјавио је Мирко за "Југопапир" и "Сабор".

Њен успјех је на крају и морао доћи до изражаја - да еруптира као вулкан! Јер, Брена је својом појавом и пјевањем била то - вулкан!

"Био бих заиста недруг када бих о Брени, својој некадашњој дјевојци, рекао нешто лоше или оно што стварно није. Ми смо и даље остали велики пријатељи, а успомене на вријеме кад смо били заједно, то је оно што је наше, заједничко. Ево, Брена ми се и сада повремено јавља са својих турнеја по иностранству. Њене разгледнице ми стижу из Америке, Аустралије, Велике Британије, Њемачке...", рекао је и наставио:

"Радује ме сваки њен успјех, јер ја најбоље знам одакле је почела и докле се уздигла. Све то доказује да смо и даље остали велики пријатељи. Брена ми није купила кафић. Никада нећу заборавити како је умјела да буде тужна када је остајала сама у хотелској соби. Кад сам одлазио да је посјетим, често сам је затицао уплакану. Тешко је подносила усамљеност, јер мајка и отац су јој били у Брчком, а она овдје сама".

Испричао је и шта јој је говорио у тим тренуцима.

"Догађало се да је и по читав сат плакала без престанка. И када бих видио да не може да се смири, говорио сам јој: 'Брено, спреми се, путујемо за Брчко!'' На брзину би се спремила, сјели бисмо у мој црвени Фиат купе, и за нешто више од сата брзе вожње били бисмо код њених у Босни. Тек када би се нашла у родитељском дому, Бренино би се лице озарило. Ту би једно краће вријеме била са својима, а послије бисмо се опет вратили у Зрењанин, гдје је морала да пјева, јер гости су долазили у Војводину највише због ње. И право да вам кажем, радује ме што се Брена удаје. Јер, откако је знам, увијек је маштала о својој породици. Ево, сада јој се указала прилика да тај свој сан и оствари, да више не буде сама у хотелској соби, какву сам је ја запамтио. Ја јој од срца честитам, и не жалим, а оно вријеме које смо провели заједно, то је била наша младост!", закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана