Олбрајтова продавала грудњаке, а Обама сладолед прије славе

Агенције
Олбрајтова продавала грудњаке, а Обама сладолед прије славе

Данас су међу најбогатијим и најмоћнијим људима, али је већина политичара и тајкуна живот почела као и сви "обични смртници", радећи слабо плаћене послове.

Хилари Клинтон - чувар парка 

У аутобиографији "Тешки избори" Клинтонова је написала да је први посао, не рачунајући чување дјеце, нашла када је имала 13 година. Била је чувар парка удаљеног неколико километара од њене куће у предграђу Чикага.

Доналд Трамп скупљао флаше 

Републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп одрастао је у богатој породици, али је његов отац желио да његов син од малих ногу научи да цијени новац. Малог Доналда и његовог брата често је водио на градилишта да скупљају празне флаше, које су затим носили на откуп.

Берни Сандерс радио као столар 

Амерички предсједнички кандидат радио је многе послове у младости. Био је столар и режирао је документарне филмове, а узгајао је птице и дрвеће. 

Барак Обама продавао сладолед 

Амерички предсједник је одрастао у Хонолулуу, а као тинејџер је продавао сладолед у посластичарници. 

Опра радила у продавници

Прва црнкиња која је постала милијардер прошла је трновит пут до финансијске сигурности. Као дијете је живјела у сиромаштву. Док је живјела с оцем у Нешвилу, радила је у продавници поред његове бербернице. 

Медлин Олбрајт продавала грудњаке 

Олбрајтова је прва жена која је била на позицији америчког државног секретара. Како је изјавила за "Форбс", у Денверу је продавала грудњаке. Иако је зарада била скромна, "научила је како да се понаша према људима у тешким ситуацијама".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана