Очекује се чудан обрт у случају Кевина Спејсија

ГС
Foto: Википедија

Очекује се да ће грађанска парница против глумца Кевина Спејсија, која наводи да је сексуално напао тинејџера 1980-их, бити одбачена након што су адвокати саопштили да је жртва одбила да се изаже у јавност именом и презименом.

Федерални судија пресудио је прошле недеље да је човек - у судским документима идентификован као Ц.Д. - који је тврдио да га је Спејси сексуално напао када је имао 14 година, мора јавно да открије свој идентитет. Судија Левис Еј Каплан утврдио је да јавност има легитимни интерес да сазна идентитет жртве, напомињући у овом случају "да је интерес увећан јер је Ц.Д. изнео своје наводе против јавне личности".

Адвокати жртве поднијели су у четвртак писмо суду у Њујорку у ком су судију обавијестили о одлуци и пристали на одбацивање случаја који се односи на Ц.Д., наводи ЦНН.

"Као што смо раније обавијестили Суд, Ц. Д. сматра да није у стању да издржи инвазију на свој живот ако се у овом случају открије његов идентитет", написали су адвокати.

Судија Левис Еј Каплан утврдио је да јавност има легитимни интерес да сазна идентитет жртве, напомињући у овом случају "да је интерес увећан јер је Ц.Д. изнио своје наводе против јавне личности".

Адвокати жртве поднијели су у четвртак писмо суду у Њујорку у ком су судију обавестили о одлуци и пристали на одбацивање случаја који се односи на Ц.Д., наводи ЦНН.

"Као што смо раније обавијестили Суд, Ц. Д. сматра да није у стању да издржи инвазију на свој живот ако се у овом случају открије његов идентитет", написали су адвокати.

Адвокати су такође написали да намеравају да од Ц.Д. бити уклоњен из постојећег случаја са Репом и као и да се случај паузира док траје процесуирање жалбе.

Спејси се 2017. године извинио за оно што је он именовао као "дубоко непримјерено пијано понашање" након што је Реп изнио наводе, али је такође рекао, "Искрено се не сјећам сусрета", преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана